Var visas Kapten Cook: Upptäcktsresan?

Gamla visningar

Sunday (24/5)
Kunskapskanalen
19:15-20:10

Kapten Cook: Upptäcktsresan

Australisk dokumentärserie. Cook och hans besättning sätter segel för att hitta den mytomspunna stora södra kontinenten. Efter att ha seglat runt Nya Zeelands norra och södra öar, är Cook och hans besättning övertygade om att det inte är vad de söker. De fortsätter västerut i det okända och landar i Australiens Botany Bay. Där fascineras de av floran, faunan och urbefolkningen. Men för att hamna i historieböckerna som den som upptäckte Australien, måste Endeavour ta sigut ur det ytterst svårnavigerade Barriärrevet. I Cooks besättning finns den svenske forskaren Daniel Solander. Från 19/5 i K.
Friday (22/5)
Kunskapskanalen
11:00-12:00

Kapten Cook: Upptäcktsresan

Australisk dokumentärserie. Cook och hans besättning sätter segel för att hitta den mytomspunna stora södra kontinenten. Efter att ha seglat runt Nya Zeelands norra och södra öar, är Cook och hans besättning övertygade om att det inte är vad de söker. De fortsätter västerut i det okända och landar i Australiens Botany Bay. Där fascineras de av floran, faunan och urbefolkningen. Men för att hamna i historieböckerna som den som upptäckte Australien, måste Endeavour ta sigut ur det ytterst svårnavigerade Barriärrevet. I Cooks besättning finns den svenske forskaren Daniel Solander. Från 19/5 i K. Även i K 24/5.
Tuesday (19/5)
Kunskapskanalen
20:10-20:59

Kapten Cook: Upptäcktsresan

Australisk dokumentärserie. Cook och hans besättning sätter segel för att hitta den mytomspunna stora södra kontinenten. Efter att ha seglat runt Nya Zeelands norra och södra öar, är Cook och hans besättning övertygade om att det inte är vad de söker. De fortsätter västerut i det okända och landar i Australiens Botany Bay. Där fascineras de av floran, faunan och urbefolkningen. Men för att hamna i historieböckerna som den som upptäckte Australien, måste Endeavour ta sigut ur det ytterst svårnavigerade Barriärrevet. I Cooks besättning finns den svenske forskaren Daniel Solander. Från 2013. Även i K 22/5 och K 24/5.