Vilken kanal visar Vad blir det för mat?

Gamla visningar

Saturday (26/9)
TV4
06:20-06:50

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 9 av 10. Per Morberg tar med sig familjen ut i Trosa skärgård för att bada, fiska och laga mat. De fångar en gös som Per grillar och serverar med bakad potatis och en sallad som hustrun Inese och dottern Astrid hjälper till med. Till efterrätt blir det krusbärskompott.
Saturday (26/9)
TV4
05:50-06:20

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 8 av 10. Per besöker en köttgrossist för att köpa kött till dagens huvudrätt som är oxrullader på innanlår. Väl hemma sätter han i gång med kvällens meny. Till rulladerna serverar han hemlagad potatismos och som dessert blir det chokladpudding på Pers vis.
Sunday (20/9)
TV4
06:20-06:50

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 7 av 10. Per Morberg beger sig till Riga i Lettland. Där besöker han stadens saluhall för att leta inspiration till dagens meny. Han hittar en råvara som är typisk för Lettland men även vanlig i Sverige, fläskkotletter. Till förrätt blir det rökt lax och till dessert lagar Per en fruktsallad.
Sunday (20/9)
TV4
05:50-06:20

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 6 av 10. Per Morbergs äldsta vän fyller år och Per firar honom med en middag. Han ger sig ut i skogen för att plocka färska bär till kvällens dessert, en födelsedagstårta som dottern Molly hjälper till att baka. Till förrätt blir det kycklinglevermousse och till huvudrätt fisksoppa.
Saturday (19/9)
TV4
06:20-06:50

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 5 av 10. Per Morberg lagar ostron och biff wellington, smördegsinbakad oxfilé, till kvällens middag. Till efterrätt blir det den klassiska franska efterrätten crepes suzette. Han får anstränga sig lite extra när han får krögaren, vinkännaren och professorn i matkonst Carl Jan Granqvist på besök.
Saturday (19/9)
TV4
05:50-06:20

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 4 av 10. Per Morberg besöker en chokladfabrik för att lära sig mer om choklad. Han får göra egna chokladpraliner som han sedan delar med kvällens gäster, Malin Berghagen med familj. Middagen består av rödspätta som steks i den stora wokpannan på verandan och till förrätt blir det carpaccio på oxfilé.
Sunday (13/9)
TV4
06:20-06:45

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 3 av 10. Efter en stressig dag på stan blir Per Morberg indragen på en krog i centrala Stockholm, samma ställe där han en gång friade till sin fru. Dagens rätt är biff Rydberg och Per visar hur han lagar den på sitt vis.
Sunday (13/9)
TV4
05:50-06:20

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 2 av 10. Per Morberg lagar en fransk-tysk specialitet som heter choucroute. Rätten är en fläsk- och korvgryta med surkål kokt i vitt vin. Till förrätt blir det en svamptoast och till dessert smördegsinbakade äpplen.
Saturday (12/9)
TV4
06:20-06:45

Vad blir det för mat

Svenskt matprogram från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare arbetat som kock på bland annat Operakällaren.Del 1 av 10. Per Morberg lagar kalops som görs på högrev och grönsaker. Till det serverar han waldorfsallad och pain riche och han visar dessutom hur man enkelt kan baka brödet hemma i sitt eget kök. Till efterrätt blir det cheesecake.
Saturday (12/9)
TV4
05:50-06:20

Vad blir det för mat

Svensk matlagningsserie från 2008. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser.Del 10 av 10. Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det crème caramel.