Var visas Skibet skal sejle?

Gamla visningar

Sunday (21/6)
DR1
05:30-06:00

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema har vi været med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette sidste program er temaet lystbåde. For bare 50 år siden var disse et ukendt begreb for de fleste, for både havde alle dage haft et formål og var sjældent bare beregnet til fornøjelse. I dag dominerer lystbådene kysten og fylder godt op i de gamle fiskerlejer. Nordvision fra Norge.
Saturday (20/6)
DR1
05:45-06:15

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette syvende program er det de ægte bådentusiaster, vi skal møde - dem, der bygger nye både efter de gamle traditioner og dem, der bruger en meget stor del af deres liv på at genopbygge gamle både. Nordvision fra Norge.
Sunday (14/6)
DR1
05:30-06:00

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette sjette program er det bådebyggeri, der er på programmet. Efter at have taget et kig på den moderne måde at bygge på, besøges bl.a. Hardanger Fartøyvernsenter, hvor traditionerne holdes i hævd og hvor bådene bygges som de er blevet det gennem flere tusind år. Nordvision fra Norge.
Saturday (13/6)
DR1
05:40-06:10

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette femte program er temaet sejlbåde. Siden den første båd blev bygget har vinden fungeret som drivkraft og sejlene har i lange perioder været selve forudsætningen for trafikken på verdenshavene. Nordvision fra Norge.
Sunday (7/6)
DR1
05:40-06:10

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette fjerde program er temaet rutebåde, der fra 1800-tallet blev en meget vigtig faktor for en øget vækst i handelen, og som stadig i dag er en forudsætning for at de mange mennesker, der som her bor langs Sognefjorden, kan eksistere. Nordvision fra Norge.
Saturday (6/6)
DR1
05:45-06:15

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med Dag Lindebjerg og Jon Ole Andersen på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette tredje program har Jon Ole bygget en stenalderbåd i skind, og den skal tage os med på dagens eventyr, som bl.a går fra Karasjok til Tanafjorden. Nordvision fra Norge.
Sunday (31/5)
DR1
05:30-06:00

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema kommer vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både. I dette andet program er temaet fiskerbåde, som er og har været livsvigtige for de mange, der gennem tiderne har levet af havet. Turen i dag går til Hardangerfjorden, Lofoten og Nordsøen. Nordvision fra Norge.
Saturday (30/5)
DR1
05:30-06:00

Skibet skal sejle

I otte programmer med hvert sit tema skal vi med den norske vært Dag Lindebjerg på en spektakulær rejse langs Norges kyst i et væld af forskellige både, der har eller har haft stor betydning for land og folk. I dette første program går turen først til Indre Osterfjords dramatiske landskab i Nordhordland, derefter til Mostraumen, hvor der er spor efter stenalderfolket, for her har bådene gennem alle tider været selve forudsætningen for at mennesker kunne bo her. Nordvision fra Norge.