När går Grøn glæde?

Gamla visningar

Thursday (24/9)
DR1
05:00-05:20

Grøn glæde

I dette fjerde program i serien tager vi med til det store blomstermarked Økern Torv i Oslo, hvor lastbil efter lastbil ganske tidligt om morgenen kommer med blomster. Desuden går turen til Horten, hvor byens gartner pynter op i gaderne. Han mener at folk bliver venligere af at have det grønt og pænt omkring sig! Nordvision fra Norge.
Wednesday (23/9)
DR1
04:40-05:05

Grøn glæde

Temaet er altaner. Mange flytter fra store huse med tilhørende haver til lejligheder med små altaner. Her skal vi se på både den romantiske altan i blomstrende rosa og den minimalistiske i stål og grønt. Altaner er langt fra kedelige for den, der stadig kunne tænke sig lidt have! Nordvision fra Norge.
Tuesday (22/9)
DR1
04:45-05:10

Grøn glæde

I dette andet program i serien skal der bl.a. lægges havefliser. Fliser kan give os en smuk og slidstærk indkørsel, en terrasse, en solplads eller en gangsti gennem haven - men det er vigtigt at arbejdet bliver gjort grundigt fra bunden af. Nordivsion fra Norge.
Monday (21/9)
DR1
04:25-04:50

Grøn glæde

I farmors gamle æblehave, er de mange træer ikke blevet beskåret i flere år. Havens bærbuske trænger til en meget kærlig hånd, og køkkenhaven skal også ses efter i sømmene. Nordvision fra Norge.
Friday (11/9)
DR1
04:30-05:00

Grøn glæde

Fristelser til den tidligste tid i haven. Det er tidlig morgen i København og stedet er Grønttorvet. Dette svenske program besøger det hektiske indkøbssted en morgen klokken fem, hvor aktiviteten er allerstørst, for nu skal alle byens forretninger forsyne sig med friske blomster. Tilbage i Sverige skal der kigges på de allerførste forårstegn, for både vintergækker og krokus er dukket op. Nordvision fra Sverige.
Wednesday (9/9)
DR1
04:20-04:40

Grøn glæde

I dette sidste program i serien skal vi bl.a. til afskedsfest i den lille rækkehushave på Nøtterøy, som vi har fulgt gennem sommeren, for nu er det på tide at se de mange forandringer. Men til en ægte havefest må der serveres mad, derfor kommer snedkeren Ola endnu en gang på arbejde! Udover det er der flere detaljer, der lige skal på plads, inden havens store forvandling er tilendebragt. Nordvision fra Norge.
Tuesday (8/9)
DR1
04:35-04:55

Grøn glæde

Fritzøeparken i Larvik er et smukt, gammelt haveanlæg i engelsk stil, et sted som de fleste af os bare drømmer om - ikke mindst er der et væld af forskellige rhododendrontyper og specielle nåletræer. Vi skal også på et grønt loppemarked, hvor der måske er nogle spændende planter til den lille rækkehushave, vi tidligere har fulgt i serien. Nordvision fra Norge.
Monday (7/9)
DR1
04:05-04:30

Grøn glæde

Landskabsarkitekt med en bid af verden som arbejdsplads. Rainer Stange er nok Norges mest berejste landskabsarkitekt. Han pendler mellem paladsets haveanlæg i ørkenen, slotshaven i Frankrig og biblioteksparken i Alexandria i Egypten. Vi tager med ham hjem til hans fødegård i Vestfold og ser havens fantastiske labyrint og de mange æbletræer på geled. Nordvision fra Norge.
Friday (4/9)
DR1
04:30-04:50

Grøn glæde

Der kan komme en meget romantisk St.Hans aften ud af en kærlighedsdrik og syv slags markblomster under hovedpuden. Dyrkning af egne urter til hygge og nytte er blevet vældig populært, og på en gård i Telemark lærer vi at binde en smuk St.Hans-krans af urter. Vi skal også besøge en spændende have 600 meter over havet i Lom i Norge. Nordvision fra Norge.
Thursday (3/9)
DR1
04:25-04:45

Grøn glæde

Det er ikke bare grønt der er brug for, når en både hyggelig og speciel have skal skabes - også sten kan være med til at give haven et ganske særligt præg. Vi skal besøge to forskellige haver, hvor sten kommer til at spille en stor rolle. Den ene er japansk, den anden var oprindelig typisk norsk! Nordvision fra Norge.