Var visas Niklas' mad?

Gamla visningar

Monday (27/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt afslutter i dag sine rejser ud i verden i kokken Martin Picards berømte restaurant Sugar Shack i Montreal, Canada. Picard er kokkenes kok, han laver udfordrende mad og er aldrig bange for at sige præcis, hvad han mener. Sugar Shack er så langt fra at være en 'fin' restaurant i gængs forstand. Her flyder det med whisky, høj musik og en stemning som i Twin Peaks, men Niklas er klar til det hele. Udover have fået en masse inspiration med hjem til sit eget køkken på disse rejser til nogle af verdens allerbedste restauranter, har Niklas hvert sted, han har været, givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet har han skabt en ret, der har været så god, at den kunnet komme på restaurantens menukort, og det gør han også her i Sugar Shack. Nordvision fra Sverige.
Friday (24/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt fortsætter sin rejse ud i verden, hvor han skal besøge nogle af de restauranter, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Udover at få masser af inspiration til sit eget køkken har Niklas givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet, vil han selv prøve at skabe en ret, der er så god, at den kan komme på restaurantens menukort. Niklas rejse går i dag til Istanbul, hvor han skal opleve Tyrkiets hotteste kok, Mehmet Gurs, på hans berømte restaurant Mikla. Her frembringes tyrkisk mad med tydelige skandinaviske indslag. Mehmet taler fem sprog flydende, har sine egne tv-programmer, har udgivet flere kogebøger og har formået at skabe et mindre restaurationsimperium. Nordvision fra Sverige.
Thursday (23/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt fortsætter sin rejse ud i verden, hvor han skal besøge nogle af de restauranter, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Udover at få masser af inspiration til sit eget køkken har Niklas givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet, vil han selv prøve at skabe en ret, der er så god, at den kan komme på restaurantens menukort. Niklas rejse går i dag til San Sebastian i Spanien. Her ligger nemlig restaurant Arzak, der drives af to af de allerbedste indenfor spansk madlavning, Juan Mari Arzak og ikke mindst hans tronarving, datteren Elena, der er blevet udnævnt til verdens bedste kvindelige kok. Historien begynder allerede år 1897, hvor slægten byggede restauranten op, men det var Juan Mari, der bragte den op til det utrolige niveau, den er på nu, og hvor den er en af verdens bedste restauranter. Nordvision fra Sverige.
Wednesday (22/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt fortsætter sin rejse ud i verden, hvor han skal besøge nogle af de restauranter, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Udover at få masser af inspiration til sit eget køkken har Niklas givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet, vil han selv prøve at skabe en ret, der er så god, at den kan komme på restaurantens menukort. Niklas rejse fortsætter i dag til Rusland, hvor han besøger landets kendteste kok overhovedet, Anatoly Komm, der har flere restauranten i hjertet af Moskva. Nu udvider Komm igen sit imperium, og skal netop til at åbne en luksusrestaurant i Jekaterinburg, der ligger i grænselandet mellem Europa og Asien. Alle bliver efter en hektisk uge klar til at slå dørene op - også Niklas. Nordvision fra Sverige
Tuesday (21/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt fortsætter sin rejse ud i verden, hvor han skal besøge nogle af de restauranter, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Udover at få masser af inspiration til sit eget køkken har Niklas givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet, vil han selv prøve at skabe en ret, der er så god, at den kan komme på restaurantens menukort. Niklas rejse går i dag til Modena i Italien, hvor han besøger "Osteria Francescana". Her arbejder Massimo Bottura, en af Italiens mest berømte kokke, og han har undervejs i sin karriere udfordret det traditionelle italienske køkken, noget der ikke har været uden omkostninger. Massimo er en kok, der har modet til at være prætentiøs i alt, han gør, og alle hans retter har en historie. I dag har restauranten tre Michelin-stjerner og regnes blandt de fem bedste i verden. Nordvision fra Sverige
Monday (20/7)
DR2
16:00-17:00

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt er klar til at rejse ud i verden for at besøge nogle af de restauranter, alle taler om, og som er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Udover at få masser af inspiration til sit eget køkken har Niklas givet sig selv en stor udfordring: Efter fire dage som 'praktikant' i køkkenet ønsker han selv at skabe en ret, der er så god, at den kan komme på restaurantens menukort. Niklas starter sin spændende rejse i Charleston, USA, hvor "Husk", en af landets hotteste restauranter, ligger. "Husk" dykker ned midt i rødderne på de amerikanske sydstater, og det mærkes. Stedets kok, Sean Brock, er berømt for sin fantastiske mad - og berygtet for sit hårde liv. Er der noget om den snak? Nordvision fra Sverige.
Wednesday (15/7)
DR2
16:00-16:30

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt vil igen rejse til forskellige steder i verden for at besøge nogle af de stjernekokke, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Niklas vil kigge dem over skulderen i de fem dage, han er i praktik, men den sidste dag skal han selv skabe en ret - og formålet er at få den på restaurantens menukort. I denne sidste episode besøger Niklas kokken Iñaki Aizpitarte og hans bistro Le Chateaubriand i Paris. Iñaki er madrebellen, der skabte stærke følelser i Frankrigs restaurationsverden, da han åbnede i 2006. At blande den klassiske bistros hverdagsmad med udfordrende madlavning var ikke populært i de mere traditionelle, fine restauranter. I dag er Iñaki en af verdens mest indflydelsesrige kokke. Nordvision fra Sverige.
Tuesday (14/7)
DR2
16:00-16:30

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt vil igen rejse til forskellige steder i verden for at besøge nogle af de stjernekokke, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Niklas vil kigge dem over skulderen i de fem dage, han er i praktik, men den sidste dag skal han selv skabe en ret - og formålet er at få den på restaurantens menukort. I denne episode går turen til Pujol, der er Mexicos kendteste restaurant. Kokken Enrique Olvera har taget den mexicanske gademad ind i disse fine rum og er her begyndt at lave de traditionelle madretter på en nyskabende måde. Nordvision fra Sverige.
Monday (13/7)
DR2
16:00-16:30

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt vil igen rejse til forskellige steder i verden for at besøge nogle af de stjernekokke, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Niklas vil kigge dem over skulderen i de fem dage, han er i praktik, men den sidste dag skal han selv skabe en ret - og formålet er at få den på restaurantens menukort. I denne episode går turen til London, til Rochelle Canteen, en småhemmelig frokostrestautrant, som kokken Margot Henderson står bag. Margots madlavningskunst lokker både storbyens beboere og kändisser som bl.a. Björk og Keira Knightly til. En særlig udfordring for Niklas bliver, at Margot faktisk synes, at de nye unge gourmetkokke har ødelagt gastronomien i europa. Nordvision fra Sverige.
Friday (10/7)
DR2
16:00-16:30

Niklas' mad

Kokken Niklas Ekstedt rejser igen til forskellige steder i verden for at besøge nogle af de stjernekokke, der er blandt de absolut ypperste inden for branchen. Niklas vil kigge dem over skulderen i de fem dage, han er i praktik, men den sidste dag skal han selv skabe en ret - og formålet er at få den på restaurantens menukort. I denne episode går Niklas tur til Lima, hvor han besøger stjernekokken Gastón Acurio, der er manden, som har fornyet den peruanske madlavning og gjort den verdensberømt. I Peru er han blevet så populær, at store kampagner opfordrer han til at blive præsident. Så her er noget at leve op til for Niklas! Nordvision fra Sverige.