Var visas Hvordan Jorden blev grøn?

Gamla visningar

Saturday (17/8)
DR2
15:00-15:50

Hvordan Jorden blev grøn

Vi mener selv, at mennesket er det mest magtfulde væsen på jorden, men i virkeligheden er det planterne, som har sat dagsordenen for alt liv. Alle dyr er afhængige af planter for deres overlevelse, og planterne har været den stærkeste evolutionære kraft på Jorden. Den mest magtfulde plante i planetens historie er græs. Græs blev den mest effektive skaber af ilt på Jorden. Det gjorde landet til et flammende inferno og hjalp med at fylde oceanerne med liv. Græsset skabte også de omgivelser, der gjorde det muligt for vore forfædre at kravle ned af træerne og begynde at gå på deres bagben.
Saturday (17/8)
DR2
14:10-15:00

Hvordan Jorden blev grøn

Vi mener selv, at mennesket er det mest magtfulde væsen på jorden. men i virkeligheden er det planterne, som har sat dagsordenen for alt liv. Alle dyr er afhængige af planter for deres overlevelse, og planterne har været den stærkeste evolutionære kraft på Jorden. Fremkomsten af blomster bragte en eksplosion af farver til en kedelig og ensfarvet planet. Botanikere og forskere fortæller her om frøenes fantastiske overlevelsesevne og om, hvordan det gik til, da dinosaurerne forsvandt, og det blev de blomstrende vækster, der arvede Jorden.
Saturday (17/8)
DR2
13:00-13:50

Hvordan Jorden blev grøn

Vi mener selv, at mennesket er det mest magtfulde væsen på jorden. men i virkeligheden er det planterne, som har sat dagsordenen for alt liv. Alle dyr er afhængige af planter for deres overlevelse, og planterne har været den stærkeste evolutionære kraft på Jorden. Det var planter, der fik padderne til at forlade vandet, de havde en hånd med i dinosaurernes storhed og fald, og de sikrede mangfoldigheden af insekter, pattedyr, fugle og endda os mennesker - alt sammen til deres egen fordel og udbredelse. Et hold af botanikere og forskere undersøger her efterkommerne af de planter, der har domineret og ført til de mest grundlæggende ændringer i Jordens historie, nemlig skabelsen af den ilt, vi indånder, og jorden vi går på, og ikke mindst hvilke arter der skulle overleve.