Var visas Frank ser rødt?

Gamla visningar

Wednesday (29/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Den danske våbenindustri er en milliardindustri - og den er støttet af den danske stat. Men hvorfor er den egentlig det. Giver den hellige mission; at skaffe arbejdspladser til Danmark, carte blanche til at producere hvad som helst? Frank Poulsen mener at vi i Danmark skal satse på fredelige løsninger, i stedet for at støtte en industri der til syvende og sidst dræber mennesker.
Tuesday (28/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Den danske reklameindustri er en milliardindustri der kun er på vej i en retning - opad. Der kommer flere og flere reklamer over alt. I radioen, tv, aviser og i de seneste år i den grad i det offentlige rum. Hvorfor skal danskerne tvinges til at få proppet reklamer ned i halsen, mens de venter på bussen og hvorfor tillader vi at store firmaer ødelægger vores flotte byer med ligegyldige reklamer.
Monday (27/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Privatisering er den eneste vej. Jo flere opgave vi kan flytte over i det private erhvervsliv jo bedre. Sådan har mantraet lydt i årevis. Men meget tyder på at det ikke altid er en god idé. Privatiseringen af elmarkedet har ført til, at elpriserne er steget uforholdsmæssigt meget. Frank Poulsen mener, at vi skal nationalisere nogle af de private virksomheder. Blandt andet banksektoren.
Friday (24/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Det er som om, at nyhedsudsendelserne er blevet fyldt med flere og flere ligegyldige ting. Historier om snevejr, første skoledag, og om tsunamier, der ikke kommer, fylder rigtig meget i nyhedsbilledet. Men hvorfor er der ingen der beretter om de virkelig vigtige ting. I Congo raser den mest voldelige borgerkrig siden anden verdenskrig. Men det hører vi ikke om. Hvad er udvælgelseskriterierne for nyheder egentlig? Skal det handle om, hvad der sker i vores egen lille andedam, før det er interessant for befolkningen?
Thursday (23/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Det har været det økonomiske mantra i mange år. Men er det den rigtige vej. Ødelægger vi ikke vores planet, hvis vi hele tiden skal have nye bukser, biler og sko. Jeg tror ikke på at vi alle sammen kan få mere uden at vi ødelægger vores planet. Frank Poulsen mener at vi skal til at overveje hvor meget vi egentlig har brug for og om at vi alle sammen egentlig blive ulykkeligere mennesker i jagten på mere.
Wednesday (22/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Hvorfor betaler multinationale selskaber ikke skat i Danmark? Det er efterhånden almindeligt kendt, at der er mange store virksomheder der ikke betaler skat i Danmark. Med udgangspunkt i fødevaregiganten Nestlé, som de fleste kender som chokolade- og kaffeproducent, vil Frank prøve at finde ud af, hvorfor vi lader de multinationale firmaer arbejde i Danmark, når du ikke bidrager til samfundet. Og han vil finde ud af, om de ikke selv mener, at de er forpligtet til at betale til det samfund, som de selv nyder godt af.
Tuesday (21/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Vi bryster os af at være en demokratisk nation, hvor individets rettigheder er i højsædet. Hvorfor tillader vi så et hemmeligt politi, der kan gøre som de vil? PET har gennem årene været i søgelyset, fordi det har været umuligt at finde ud af, hvad de laver. Frank synes, at vi skal kræve åbenhed. Specielt i en organisation med så mange beføjelser, som PET har.
Monday (20/7)
DR2
17:00-17:30

Frank ser rødt

Gennem de sidste ti år straffene steget med mere end 25 %. Men det har ikke ført til lavere kriminalitet. Faktisk hører man ofte, at dem der afsoner bliver mere kriminelle af at sidde inde. Frank Poulsen vil gerne gøre op med strafmentaliteten og synes, at vi skal tage ansvar og hjælpe de svage mennesker der ender i kriminalitet, i stedet for bare at putte dem i fængsel
Friday (17/7)
DR2
17:05-17:35

Frank ser rødt

Vi har i årtier sprøjtet vores marker med sprøjtemidler der skal dræbe ukrudt og fjerne uønskede planter fra marken. Men gennem historien har det vist sig at sprøjtemidlerne var farligere for naturen, mennesker og dyr end man oprindelig troede. Alligevel sprøjter man hyppigere i dag, end man gjorde for 25 år siden. Frank Poulsen mener, at det er på tide at gøre noget ved det. Han mener, at alt landbrug skal være økologisk.
Thursday (16/7)
DR2
17:05-17:35

Frank ser rødt

I mere end 50 år har politiet kæmpet en nytteløs kamp mod salget af hash. Det har kostet samfundet flere milliarder og har skabt grobund for et stort kriminelt netværk af pushere og bagmænd. Men hvorfor er det egentlig ulovligt? De fleste politikere har tidligere gået ind for en legalisering og selveste Statsminister Helle Thorning har tidligere foreslået at afkriminalisere de tusindvis af mennesker der i ro og mag nyder en joint.