Var visas So Ein Ding?

Gamla visningar

Friday (24/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Det bliver ikke nemmere. Den allersidste Ding er et respektfuldt kig tilbage på dem, der lavede TV om teknologi før os, og vi ser hvordan fremtiden - som de fik snerten af - ser ud i dag i 2013. For det er sjovt og vildt at konstatere, hvor få år siden det er, at der sad en profotograf med den vildeste nye kameragadget, der tager billeder direkte på en stor diskette, og den kan tages direkte fra kameraet og sættes lige i computeren, og han demonstrerer det med ordene: "Det bliver ikke nemmere". So ein Ding ser og kommenterer klip fra Mikrodatamaten, Surfing Suzy og Alice og Robot, hvor der tegnes et fremtidscenarie med robotter, der kan tales til - og det sidste AppPanel tester en mobilApp, der netop kan tales til. Nikolaj Sonne med sine medrepportere Marie Høst og Joachim Brandt Møller siger ordenligt farvel og på gensyn, og der er urpremiere på So ein Dings helt egen rimelig langsomme manifestmusikvideo.
Thursday (23/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Trippel op på dims er, hvad So ein Ding disker op med her i sit næstsidste afsnit. Og Sonne indfrier sit løfte om at skille en smartphone ad. Dims 1: Gennem snart 132 programmer er meget mellem himmel og jord blevet afprøvet. Men eet emne er alt for ringe afdækket: Gaming. Computerspil er milliardindustri i dag, og et af de sidste nye produkter er Occolus Rift bringer os det nyeste bud på virtuel Reality - hvor vi bevæger os rundt inde en kunstig verden. Det er et par briller, der bringer spillet helt op i skallen på dig, som er udstyret med gyro og fintføleri, så dit udsyn inde i 3D universet ændrer sig, når du bevæger hovedet og kigger dig rundt inde i den virtuelle verden. Dims 2: En virkelig lille quadrokopter, der kan bære et virkelig lille kamera, der sender trådløst til dig, sådan at du kan komme med ud og flyve, når du tager dine videomodtagerbriller på - det er muligheden med Hubsan X4. Dims 3: Det skal markeres, når livet gøres en ledning fattigere. Og det sørger Chromecast for - dog med visse begrænsninger. Den gør det muligt at beame direkte fra android-telefoner og andre dimser direkte til stuealterets hdmi-stik. Og så er der lige den der telefon, der skal skilles ad for at vise, hvor komplekst de mange muligheder, der gemmer sig i lommen, faktisk er sat sammen.
Wednesday (22/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

eCigaretten bliver anmeldt - og mange detaljer er uklare om den dims, der i lynfart har indtaget Danmark. I vækst kan den vist kun overgåes af iPad, for den er kommet fra nul til tohundrede særligt det sidste år - eCigaretten - der har bevæget sig fra en tilværelse som rent digitalt netsalg, til at blive forhandlet åbenlyst i butikker med tydelige gadefacader. Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre, når salg af nikotinholdige produkter ikke er lovligt? Og hvad med usundheden? Og er det overhovedet at betragte som en gadget. Til det sidste er svaret indiskutabelt ja. Til de to første spørgsmål er svarene noget mere gråmelerede.
Tuesday (21/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

En motordrevet bil der kører helt af sig selv, uden at der er en chauffør, der sidder bag rattet, som er klar til at bremse, hvis det bliver nødvendigt. Sådan en bil - som So ein Ding døber en autoauto - afprøver Nikolaj Sonne. Det er en prototype, og det krævede en uges programmering fra de italienske opfindere, før den af politiet fik lov til at køre ude på en kilometer lang køretur i Kolding i den offentlige trafik med rigtige medtrafikanter, som den kan køre ind i, hvis ikke den gør det godt nok. AppPanelet afprøver en app, der lover dig nyt og lækkert - næsten menneskeligt - overblik over al din indkommende elektroniske trafik; emails, twittersager, facebook m.m. Og AppPatruljen tester og fælder dom over trafiksstyrelsens mobilapp, der lover, at den med blid robotstemme og trafikalt overblik vil bringe dig effektivt fra punkt A til punkt B.
Monday (20/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Hvilket mobilkamera er det bedste? Fire topmodeller fra Sony, LG, Apple og selvfølgelig den frygtindgydende 41 megapixelskyder fra Nokia, kæmper om titlen i So ein Dings patenterede mobilfotoblindtest. Svaret findes, på hvem der har den bedste skyder i denne den endelige duel, kort inden So ein Ding, som vi kender det, lukker og slukker.
Friday (17/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

To smart-Ure anmeldes af Nikolaj Sonne og bedømmes - hårdt men velfortjent. For der er noget mærkværdigt over det, når en gadget fra nutiden 2013, på nogle punkter minder om noget fra 1980'erne. AppPanelet tester Moves, der måler dig og kortlægger dig ud fra hvor meget - og hvor lidt - du bevæger dig. Og i de korte historier er der blandt andet nyt om den moderne gadegøgler Banksy, der på overraskende vis rammer en elsket disneyfigur, nyt om en slags hæveautomat.
Thursday (16/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Fotobackup in da cloud. Hvordan gemmer du og backupper dine fotos? Og hvordan kan det gøres, så det sker helt af sig selv uden alt muligt med at tilslutte harddisk med kabler og andet besvær? Med lommecomputeren aka telefonen, der også er dit kamera, findes forskellige løsninger, der tilbyder digitalt næstenNirvana, hvor fotos gemmes i skyen automagisk. Flickr, Dropbox, Google, Apples iCloud og Skydrive fra Microsoft er nogle af de muligheder, der findes, du kan koble direkte op med dit mobilkamera. Nikolaj Sonne gennemgår og vurderer. Marie Høsts AppPanel tester det svedstressende mobilspil Spaceteam - der er gratis og kan spilles af to til fire personer.Og i den fortsatte kamp for at forbedre danske mobilapps tager AppPatruljen, ham med den lille fjollede bil, til Københavns normalt så berygtede Nørrebro og afprøver en app, der tager dig på byvandring.
Wednesday (15/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Bitcoin er en lidt hemmelig og mystisk valuta. Den er fuldstændig digital og open source - og hverken banker eller andre officielle instanser overvåger den. Men hvordan får man fat i Bitcoins? Hvordan køber man med dem? Og hvad kan man egentlig bruge dem til? Det er nogle af de ting, du får svar på i denne So ein Ding Special. Marie Høst er taget til Berlin for at teste, hvor udbredt den digitale valuta er, i det der er blevet kaldt "hovedstaden" for Bitcoins. Her kigger hun også på en markedsplads på nettet, hvor den helt lovlige digitale valuta bliver brugt til at købe ting, der er knapt så lovlige. Nikolaj Sonne kigger nærmere på, hvad penge egentlig er for en størrelse, og om man overhovedet kan stole på Bitcoin. Og så møder han Ray Kurzweil fra Google - en mand der ikke bare er med til at spå om fremtiden, men er med til at skabe den.
Tuesday (14/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Gebyret er 0,00 kr., står der hver gang, du overfører eller modtager penge. Men hvorfor overhovedet gøre plads til at skrive et gebyrbeløb, hvis det ikke på sigt er meningen, det skal koste knaster, hver gang du bruger din mobil til betaling. Danskernes største bank er i gang med en stor offensiv, der handler om mobilbetaling. Med en app gør de det hurtigt og nemt at overføre pengebeløb, både mellem enkeltpersoner og som almindelig betaling i forretningerne. Er det virkelig lykkedes for Danske Bank at overhale alle de andre banker med en app, der er så god og velfungerende, at den kan bliver til en ren gebyrgenerator, der ligger lige i vores lommer? Nikolaj Sonne tester og bedømmer, mens Marie Høst og Apppanelet tester locationapp'en Glimpse, og So ein Dings Apppatrulje tager til Stevns Fortet, hvor de forsøger at gøre mobilen til den ultimative oplevelsesguide. Derudover er der som altid i programmets start, en håndfuld gode, korte og aktuelle historier fra teknologiernes højborge.
Friday (10/7)
DR2
09:55-10:25

So ein Ding

Den første kinesiske telefon, der er klar til at tage kampen op med de stærkeste i klassen. Ifølge producenten Huawei er Ascend P2 den mellemdyre telefon, der er god nok til at være en high-end. Nikolaj Sonne tester og dømmer. De korte nyheder er Google efter døden, wwwCensur rammer en 16-årig, terrorrister der laver pip, godt nyt og skidt nyt for Apple, og endelig en vidt udbredt men helt umulig drøm om en miljøvenlig telefon, som du selv samler brik for brik. Endelig så bedømmer So ein Dings Apppanel den anonyme hemmelighedsdeler Whisper.