När börjar Giv mig livet tilbage?

Gamla visningar

Thursday (15/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

Daniella Stendevad er 41 år og bor i København. Daniella regner med, at hun har to raske nyrer og ønsker at donere den ene nyre væk anonymt. Men på trods af Daniellas gode intentioner er det ikke muligt lige nu at donere anonymt i Danmark. Der er dog nyrepatienter i Danmark, der venter på en ny nyre - en af dem er Malene Madsen, hun er 34 år og uddannet jurist. I lange perioder har Malene levet et ganske almindeligt liv med arbejde, venner og rejser. Men Malene har også haft perioder med sygdom, Malene har været nyresyg siden hun var 8 år gammel - dengang fik hun en nyre fra hendes mor og ti år efter blev hun igen transplanteret - den gang med en nyre fra en afdød. Men en transplanteret nyre holder ikke evigt og for år 1½ siden satte Malenes nyre igen ud og nu er hun atter tvunget tilbage i dialyse, og venter bare på en ny nyre for at få livet tilbage.
Wednesday (14/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

I Odder syd for Århus bor Henriette. Henriette er 46 år og alvorlig nyresyg, lige nu venter hun derfor på en transplantation. Henriette har levet med sin sygdom i 15 år, og allerede for 12 år siden fik hun en nyre fra en afdød donor. Men nu fungerer den ikke længere og derfor har Henriette brug for en ny nyre igen. Henriettes mor Connie har tilbudt at hjælpe datteren og donere sin ene nyre. Men det er en svær beslutning for begge. For det er både svært at give og svært at tage imod så stor en gave.
Tuesday (13/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

Kent Sandberg har været nyresyg i tre år- sygdommen har nu tæret så hårdt på hans nyrer, at de er ved at sætte helt ud, derfor skal Kent i dag tage 38 piller om dagen for at holde sig selv i live. Hvor det før altid har været Kent der hjalp - er det nu vennen Benny der vil hjælpe. Benny tilbød for fem måneder siden at donere sin ene nyre til Kent. Venneparret har været gennem mange undersøgelse, og de matcher ikke perfekt. Men ny videnskab gør, at lægerne måske alligevel tør transplantere Benny's ene nyre til Kent.
Monday (12/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

For 2 måneder siden blev Morten Nielsen fra Nordjylland indlagt med akut nyresvigt. Mortens nyre fungerer ikke mere og for at overleve er Morten derfor tvunget i dialyse tre gange om uge i fire timer. Dialysen gør Morten træt, og især hans 8-årige datter Emma har svært ved at håndtere faderens sygdom. Hun bliver mere og mere indelukket og især for at mindske Emmas bekymringer og for at få sin energi tilbage - håber Morten på en så hurtig transplantation som mulig. Morten har før talt med sine brødre og forældre om en eventuel donation. Men først nu er det nødvendigt og derfor skal Morten nu stille det vanskelige spørgsmål til både hans bror og mor.
Friday (9/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

Christine Dilling-Hansen er 18 år og går i 3. G. Christine har altid været en aktiv og pligtopfyldende pige - men for 2 måneder siden ændrede hendes liv sig radikalt. Lægerne fandt ud af at Christine var alvorligt nyresyg - så for at overleve er Christine lige nu tvunget i dialyse hver anden dag i fire timer.- Dialysen har reddet Christines liv, men hun er stadig meget træt og behandlingen slider på hendes krop. For at få et almindeligt liv og dermed sin frihed tilbage har Christine brug for en ny nyre og begge hendes forældre vil gerne donere. Derfor skal forældrene i samråd med lægerne finde ud af hvem af dem der er bedst egnet som donor - et svært valg for begge forældre ønsker naturligvis at gøre det bedste for deres datter.
Thursday (8/8)
DR1
12:30-13:00

Giv mig livet tilbage

Pia og Peter er gift og bor med deres to børn i Nordjylland. Pia har sukkersyge og bivirkningerne efter et liv med diabetes betyder, at Pias nyrer ikke længere fungerer. For at Pia ikke skal bruge sit liv i dialyse har hendes mand Peter tilbudt at donere sin ene nyre til hustruen. Men især for parrets datter er det hårdt, at både mor og far skal opereres samme dag.