Vilken kanal visar Sådan er det bare?

Gamla visningar

Monday (17/8)
DR2
11:00-11:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. I Danmark har vi haft demokrati i over 150 år. Ingen kunne i dag drømme om at sætte spørgsmålstegn ved det. Men hvorfor er vi så blevet ligeglade med det? Hvorfor er der så få unge, der gider gå ned til stemmeboksen? Ved politikerne overhovedet noget om at drive et land, eller ser de kun på enkeltsager? Og er det i sidste ende penge-magten, der styrer landet? Det er nogle af de ting, vi ser nærmere på i programmet.
Thursday (13/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. Langt de fleste danskere har en pensionsopsparing - ikke fordi de vil, men fordi de er tvunget til det ifølge deres overenskomst. Men hvem er det egentlig, der får mest ud af de ordninger, vi får anbefalet - kunderne eller pensi-onskasserne? Bliver vores penge investeret mest hen-sigtsmæssigt? Og hvad kunne vi få ud af det, hvis vi selv frit måtte bestemme over pengene? Det er nogle af de ting, vi undersøger i programmet.
Wednesday (12/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. Regeringen har et mål om, at hver fjerde fra en ungdomsårgang skal have en akademisk uddannelse? Men er der jobs nok til alle de akademikere? Skal man overhove-det bruge så mange år på universitetet i fremtidens ar-bejdsmarked? Og hvad med alle de unge, der presses til at tage en uddannelse, som de i virkeligheden ikke magter? Det er nogle af de ting, vi ser nærmere på i programmet.
Tuesday (11/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. Skiftende danske regeringer har uden problemer sendt unge soldater i krig, når vores allierede bad om det. Men hvad gør det ved en soldat, når han har været med til at slå andre ihjel? Kan soldaterne overhovedet leve i et fre-deligt land, når de mangler den indre fred? Og kan vi som samfund tåle at høre deres fortællinger om krig og død? Det er nogle af de ting, vi ser nærmere på i programmet.
Monday (10/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. Næsten alle danske børn bliver sendt i vuggestue, når de er et år. Men hvad sker der inde i et lille barn, når det fjernes fra sine forældre? Hvad betyder det for deres evne til at knytte sig til andre, selv når de er voksne? Og hvad betyder det for deres sprogkundskaber, når deres primære kontakt er til andre børn? Det er nogle af de ting, vi undersøger i programmet.
Friday (7/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Hvorfor drikker du egentlig? Eller... hvorfor lærer du dine unger at drikke? Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. Der skal øl og vin på bordet, hvis man skal kunne hygge sig i Danmark. Med mindre man er gravid, så er det ikke i orden at sige nej til alkohol. Men hvordan er det, at vores alkoholkultur er opstået? Hvordan påvirker det vores børn, at de vokser op omringet af voksne, der alle drik-ker? Kan vi overhovedet genkende et misbrug, hvis no-gen i vores omgangskreds har et? Det er nogle af de ting, vi undersøger i programmet
Thursday (6/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. I Danmark går både mor og far på arbejde, mens børn bliver sendt i institution. Men hvad gør det ved stressni-veauet, når man skal have både arbejds- og familieliv til at fungere. Hvad betyder det for børnene, at deres forældre altid har travlt? Og kan parforholdet overleve en hverdag med tusinde gøremål? Det er nogle af de ting, vi undersøger i programmet.
Wednesday (5/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. I Danmark skal ældre klare sig selv - det er i hvert fald ikke familiens opgave at tage sig af dem. 71 procent af danskerne siger, at de ikke ønsker at tage sig mere af de-res gamle end de allerede gør. Men hvad betyder det, at ældre i så høj grad er overladt til sig selv? Mange ældre, der får hjemmehjælp, er underernærede. Hvilke risici er der ved det? Kan vi også i fremtiden leve med, at det of-fentlige skal passe vores forældre og bedsteforældre? Det er nogle af de ting, vi ser nærmere på i programmet.
Tuesday (4/8)
DR2
13:00-13:30

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. For langt de fleste danskere er det givet, at den eneste rigtige karriere er som fastansat med 37 timers arbejdsuge mandag-fredag. Men er det virkeligt sådan, vi bliver mest glade? Kan vores kroppe holde til det pres, man ligger under, når man er ked af sit job? Og hvorfor er det, at så få danskere vælger at blive iværksættere? Det er nogle af de ting, vi undersøger i programmet.
Thursday (7/5)
DR2
11:50-12:20

Sådan er det bare

Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på. I Danmark har vi haft demokrati i over 150 år. Ingen kunne i dag drømme om at sætte spørgsmålstegn ved det. Men hvorfor er vi så blevet ligeglade med det? Hvorfor er der så få unge, der gider gå ned til stemmeboksen? Ved politikerne overhovedet noget om at drive et land, eller ser de kun på enkeltsager? Og er det i sidste ende penge-magten, der styrer landet? Det er nogle af de ting, vi ser nærmere på i programmet.