När börjar Indianernas sista chans?

Gamla visningar

Monday (8/9)
Kunskapskanalen
13:00-14:00

Indianernas sista chans

Kanadensisk dokumentär från 2012. Vilken verklighet står den sista generationens Mohawk-indianer inför? Ett särskilt system fasar sakta men säkert ut de enda kvarlevande indianerna. Vi får följa en ung kvinna vars kulturella arv står på spel. Hennes enda alternativ att föra indiankulturen vidare, och att få fortsätta att kalla sig för indian, är att gifta sig med en helindian. Ska hon tvingas släppa sina band till Mohawk-kulturen?. Från 2013.
Sunday (11/8)
Kunskapskanalen
23:25-00:10

Indianernas sista chans

Kanadensisk dokumentär från 2012. Vilken verklighet står den sista generationens Mohawk-indianer inför? Ett särskilt system fasar sakta men säkert ut de enda kvarlevande indianerna. Vi får följa en ung kvinna vars kulturella arv står på spel. Hennes enda alternativ att föra indiankulturen vidare, och att få fortsätta att kalla sig för indian, är att gifta sig med en helindian. Ska hon tvingas släppa sina band till Mohawk-kulturen? Från 9/8 i K. Visas i SVT Play.
Saturday (10/8)
Kunskapskanalen
19:20-20:05

Indianernas sista chans

Kanadensisk dokumentär från 2012. Vilken verklighet står den sista generationens Mohawk-indianer inför? Ett särskilt system fasar sakta men säkert ut de enda kvarlevande indianerna. Vi får följa en ung kvinna vars kulturella arv står på spel. Hennes enda alternativ att föra indiankulturen vidare, och att få fortsätta att kalla sig för indian, är att gifta sig med en helindian. Ska hon tvingas släppa sina band till Mohawk-kulturen? Från 9/8 i K. Även i K 11/8. Visas i SVT Play.
Friday (9/8)
Kunskapskanalen
21:00-21:45

Indianernas sista chans

Kanadensisk dokumentär från 2012. Vilken verklighet står den sista generationens Mohawk-indianer inför? Ett särskilt system fasar sakta men säkert ut de enda kvarlevande indianerna. Vi får följa en ung kvinna vars kulturella arv står på spel. Hennes enda alternativ att föra indiankulturen vidare, och att få fortsätta att kalla sig för indian, är att gifta sig med en helindian. Ska hon tvingas släppa sina band till Mohawk-kulturen? Från 1/2 i K. Även i K 10/8 och K 11/8. Visas i SVT Play.