När börjar Jamie Olivers smarta rätter?

Gamla visningar

Sunday (20/9)
Sjuan
11:50-12:50

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2014. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 5 av 6. Jamie lagar sin egen variant av en snabbmatsklassiker och döper den till Jamie's fried chicken. Den består av friterad kyckling, en regnbågsfärgad coleslaw, söta potatisbåtar och majskolvar, mättar fyra personer och kostar runt en hundralapp. Han gör också en kryddstark korvgratäng och vitlöksbröd.
Sunday (13/9)
Sjuan
12:00-13:00

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2014. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 4 av 6. Jamie försöker bevisa att fryst fisk kan vara lika god som färsk genom att laga en tikka-curry med fisk. Han gör även kryddiga barbeque-bönor med sötpotatis och en snabblagad kycklingwrap. Sedan blir det en sötstark tagine inspirerad av Morocko och en kryddig nudelrätt med biff.
Sunday (6/9)
Sjuan
12:00-13:00

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2014. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 3 av 6. Jamie lagar mexikansk chili, gör hemmagjorda chapatis med en aubergine-dahl och delar med sig av ett par sätt att använda resterna från en kyckling i ugn. Han lagar även en snabb och ekonomisk variant av en populär pastarätt.
Sunday (30/8)
Sjuan
12:00-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2014. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 2 av 6. Jamie kokar ihop en ekonomisk paella med kycklingben, kryddig chorizo-korv och frysta räkor. Det blir även mexikansk tacos och fransk-vietnamesisk banh mi som baseras på resterna från söndagens fläskstek. Han lagar till sist köttbullar med inspiration från Sicilien och en snabb bönmacka.
Sunday (23/8)
Sjuan
12:00-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2014. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 1 av 6. Reprisstart. Jamie Oliver lagar sidfläsk med piri piri till en bråkdel av vad man får betala för fläskkotletter, filéer eller karré. Han lagar även två rätter där man kan använda lammresterna från söndagsmiddagen, en lamm-biryani och en hälsosam nudelsallad.
Sunday (16/8)
Sjuan
12:00-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2013. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 6 av 6. Sista delen. Jamie lagar mat av stora proportioner när han förbereder en ugnsrostad skinka med persiljesås. Han använder samtidigt ugnen till att rosta en pumpa som han tillsammans med spenat lagar en rotolo av.
Sunday (9/8)
Sjuan
11:55-12:50

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2013. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 5 av 6. Jamie lagar till en rätt med ugnsstekt lamm och av resterna gör han knapriga marockanska pastillas. Han blandar sedan till en panzanellasallad av bröd som har passerat sitt bäst före-datum. Jamie hjälper också ett par att ta vara på de grönsaker som de annars brukar kasta.
Sunday (2/8)
Sjuan
11:55-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2013. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 4 av 6. Jamie lagar ugnsstekt kyckling och visar sedan hur man kan göra kycklingstuvning med dumplings av resterna. Han visar även hur man kan laga lammköfte med billiga ingredienser och hjälper en kvinna att ta vara på den överblivna frukt som hon brukar slänga.
Sunday (26/7)
Sjuan
12:00-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2013. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 3 av 6. Jamie lagar ugnsbakad lax innan han visar hur man kan göra en paj av resterna. Han delar också med sig av recept på kycklingvingar och billiga lammhamburgare och visar en kvinna vad hon kan göra med de brödrester som hon annars brukar kasta bort.
Sunday (19/7)
Sjuan
12:00-12:55

Jamie Olivers smarta rätter

Brittisk matlagningsserie från 2013. Jamie Oliver tar sig an utmaningen att laga god och nyttig mat som dessutom är billig. Han ger tips på hur man shoppar rätt varor. Han visar också hur livsmedel ska förvaras så att de håller längre och hur billiga ingredienser med hjälp av enkla recept kan förvandlas till spännande rätter.Del 2 av 6. Jamie ugnssteker en fläskkarré och av resterna gör han dim sum. Han lagar även köttfärslimpa med spagetti och en vegetarisk korma med blomkålspilaff. Jamie visar också en kvinna vad hon kan göra med köttresterna hon har i frysen som hon annars brukar kasta bort.