Var visas Det osmanska riket?

Gamla visningar

Monday (5/1)
Kunskapskanalen
13:00-14:00

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Rageh Omaar förklarar hur det osmanska riket kunde falla efter första världskriget och vilka problem det skapade och som fortfarande finns kvar i Europa och i Mellanöstern.Det osmanska riket kunde mäta sig med det gamla romarriket i prakt och makt. Men detta intryck grumlas av de sista åren av denna storhetstid som präglas av brutalitet, massakrer, spänningar mellan grupper och konflikter. Turkiet som varit centrum i riket vände ryggen till sitt islamiska, osmanska förflutna och genomgick en social revolution under Mustafa Kemal Atatürk. Kommer dagens Turkiet att kunna tjäna som modell för en modern islamisk demokrati?. Från 1/1 i K.
Sunday (4/1)
Kunskapskanalen
00:40-01:35

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Rageh Omaar förklarar hur det osmanska riket kunde falla efter första världskriget och vilka problem det skapade och som fortfarande finns kvar i Europa och i Mellanöstern.Det osmanska riket kunde mäta sig med det gamla romarriket i prakt och makt. Men detta intryck grumlas av de sista åren av denna storhetstid som präglas av brutalitet, massakrer, spänningar mellan grupper och konflikter. Turkiet som varit centrum i riket vände ryggen till sitt islamiska, osmanska förflutna och genomgick en social revolution under Mustafa Kemal Atatürk. Kommer dagens Turkiet att kunna tjäna som modell för en modern islamisk demokrati?. Från 1/1 i K. Även i K 5/1.
Thursday (1/1)
Kunskapskanalen
22:30-23:20

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Rageh Omaar förklarar hur det osmanska riket kunde falla efter första världskriget och vilka problem det skapade och som fortfarande finns kvar i Europa och i Mellanöstern.Det osmanska riket kunde mäta sig med det gamla romarriket i prakt och makt. Men detta intryck grumlas av de sista åren av denna storhetstid som präglas av brutalitet, massakrer, spänningar mellan grupper och konflikter. Turkiet som varit centrum i riket vände ryggen till sitt islamiska, osmanska förflutna och genomgick en social revolution under Mustafa Kemal Atatürk. Kommer dagens Turkiet att kunna tjäna som modell för en modern islamisk demokrati?. Från 15/2 i K. Även i K 3/1 och K 5/1.
Monday (29/12)
Kunskapskanalen
13:00-14:00

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Programledaren Rageh Omaar fortsätter sin resa för att återupptäcka den centrala roll som Det osmanska riket spelade i Europa och Mellanöstern. Han utforskar de enorma kontrasterna hos två olika sultaner: Suleiman den store under guldåldern på 1500-talet och Abdul Hamid II och hans svårigheter att regera i riket på 1800-talet. Det kulturella, religiösa och politiska arvet från Osmanska riket spelar roll för förhållandet mellan islam och Europa än idag. Från 25/12 i K.
Saturday (27/12)
Kunskapskanalen
23:20-00:10

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Programledaren Rageh Omaar fortsätter sin resa för att återupptäcka den centrala roll som Det osmanska riket spelade i Europa och Mellanöstern. Han utforskar de enorma kontrasterna hos två olika sultaner: Suleiman den store under guldåldern på 1500-talet och Abdul Hamid II och hans svårigheter att regera i riket på 1800-talet. Det kulturella, religiösa och politiska arvet från Osmanska riket spelar roll för förhållandet mellan islam och Europa än idag. Från 25/12 i K. Även i K 29/12.
Thursday (25/12)
Kunskapskanalen
23:40-00:30

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Programledaren Rageh Omaar fortsätter sin resa för att återupptäcka den centrala roll som Det osmanska riket spelade i Europa och Mellanöstern. Han utforskar de enorma kontrasterna hos två olika sultaner: Suleiman den store under guldåldern på 1500-talet och Abdul Hamid II och hans svårigheter att regera i riket på 1800-talet. Det kulturella, religiösa och politiska arvet från Osmanska riket spelar roll för förhållandet mellan islam och Europa än idag. Från 8/2 i K. Även i K 27/12 och K 29/12.
Monday (22/12)
Kunskapskanalen
13:00-14:00

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. En enda familj blev ledare i Osmanska riket. Från att ha varit nomader till häst blev de härskare över ett imperium som sträckte sig över tre kontinenter. Det osmanska riket var ett av de största och mest inflytelserika imperierna i världshistorien och sträckte sig från 1200-talet fram till första världskriget. Det var en supermakt med Istanbul som huvudstad. Många av dagens konflikter, alltifrån Palestina, Irak och Israel till Libyen, Syrien, Bosnien och Kosovo, har sin orsak i Osmanska riket och dess historia. Från 18/12 i K.
Saturday (20/12)
Kunskapskanalen
23:25-00:20

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. En enda familj blev ledare i Osmanska riket. Från att ha varit nomader till häst blev de härskare över ett imperium som sträckte sig över tre kontinenter. Det osmanska riket var ett av de största och mest inflytelserika imperierna i världshistorien och sträckte sig från 1200-talet fram till första världskriget. Det var en supermakt med Istanbul som huvudstad. Många av dagens konflikter, alltifrån Palestina, Irak och Israel till Libyen, Syrien, Bosnien och Kosovo, har sin orsak i Osmanska riket och dess historia. Från 18/12 i K. Även i K 22/12.
Thursday (18/12)
Kunskapskanalen
23:20-00:10

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. En enda familj blev ledare i Osmanska riket. Från att ha varit nomader till häst blev de härskare över ett imperium som sträckte sig över tre kontinenter. Det osmanska riket var ett av de största och mest inflytelserika imperierna i världshistorien och sträckte sig från 1200-talet fram till första världskriget. Det var en supermakt med Istanbul som huvudstad. Många av dagens konflikter, alltifrån Palestina, Irak och Israel till Libyen, Syrien, Bosnien och Kosovo, har sin orsak i Osmanska riket och dess historia. Från 1/2 i K. Även i K 20/12 och K 22/12.
Sunday (2/2)
Kunskapskanalen
18:10-19:05

Det osmanska riket

Brittisk dokumentärserie från 2013. Del 1 av 3: En enda familj blev ledare i Osmanska riket. Från att ha varit nomader till häst blev de härskare av ett imperium som sträckte sig över tre kontinenter. Det osmanska riket var ett av de största och mest inflytelserika imperierna i världshistorien och sträckte sig från 1200-talet fram till första världskriget. Det var en supermakt med Istanbul som huvudstad. Många av dagens konflikter, alltifrån Palestina, Irak och Israel till Libyen, Syrien, Bosnien och Kosovo, har sin orsak i Osmanska riket och dess historia. Från 1/2 i K. Även i K 4/2 och K 5/2.