När börjar Savannens stærke hunner?

Gamla visningar

Monday (21/4)
DR1
06:35-07:30

Savannens stærke hunner

For at overleve er det altid en god ide at holde øje med naboen, men ikke så sjældent er truslen større fra ens egen art.
Friday (18/4)
DR1
07:15-08:10

Savannens stærke hunner

Løver og hyæner er ikke nødvendigvis gode naboer,. Dertil ligner de hinanden for meget. Begge arter lever i tætknyttede flokke af hunner, har samme smag i føde og generer hinandens jagtmarker.
Thursday (17/4)
DR1
07:15-08:10

Savannens stærke hunner

At være mor er en kunst i sig selv, men mange af mødrene på savannen må have hjælp fra flokken for at kunne opfostre næste generation.
Wednesday (16/4)
DR1
07:15-08:10

Savannens stærke hunner

For alle dyrene på savannen er det eneste, der tæller, at få efterkommere og opfostre dem. Det kan man gøre på mange måder. Elefanterne bor i kollektiv og kan altid regne med hjælp til at passe hinandens unger. Hunløverne har brug for hannerne som børnepassere, mens de selv er ude at jage. En girafunge er et kvarter efter sin fødsel i stand til at stå op og spise selv, mens både løver og geparder ikke kan nøjes med at opfostre deres unger, men må give dem en lang uddannelse for at lære dem at klare sig selv.
Tuesday (15/4)
DR1
07:15-08:10

Savannens stærke hunner

Livet på savannen er benhårdt, og bortset fra strudsefamilien kan ingen af hunnerne regne med støtte fra hannerne, så hvad nytte gør hannerne egentlig? Lauren og hendes søster har forladt deres flok for at danne en ny familie, og de har brug for nogle hanner til at forsvare territoriet. Elefanterne har mest besvær med de voldelige hanner, der truer med at splitte flokken af hunner og unger ad, mens geparden kun har brug for hannen til at parre sig med. På savannen er det nemlig hannerne, der skal være smukke for at tiltrække det modsatte køn.
Monday (14/4)
DR1
07:15-08:10

Savannens stærke hunner

Løven er dyrenes konge. Hanløven forstås. I virkelighedens verden ville hannerne dø af sult uden hunnerne, der langt fra at være underdanige kan være både dominerende, selvstændige, manipulerende og utro. Livet på savannen er hårdt og ubarmhjertigt, og alt drejer sig om mad for at overleve. Så hvem af dyrehunnerne er bedst egnet til det nådesløse savanneliv? Lauren og hendes flok af stærke løvinder eller Victoria, den enlige gepard? Måske klarer bavianen Josie sig bedst, fordi hun er god til at tilpasse sig. Selv elefanten Esther har sine udfordringer. Er det bedst at være vegetar, eller har kødæderne en fordel? Hvem er savannens dronning?