Var visas Auktionshuset?

Gamla visningar

Wednesday (16/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Bredgade har Jesper Bruun Rasmussen i dag til opgave at sælge moderne kunst. Dagens hovedattraktion er en sjældenhed uden lige, for Auktionshuset kan for første gang nogensinde udbyde et maleri af den eftertragtede østrigske kunstner Max Oppenheimer. Da det tilmed er et af hans ypperste værker med en vurdering på 750.000-1 million kroner, er især eksperterne fra moderne afdeling Niels Raben og Niels Boe Hauggaard spændte på auktionens udfald. I mens tager salgs- og vurderingschef Kasper Nielsen til Hillerød. Her skal han se på en antik spisestue hos byens tidligere borgmester. Kasper har en forhåbning om, at der i hjemmet kan være flere spændende ting at komme efter - og han får sig da også noget af en overraskelse.
Tuesday (15/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Auktionshuset skal der i dag sælges ure. Med Frederik Bruun Rasmussen på podiet er dagens klare mission at få nye og ikke mindst yngre kunder til auktion. Den typiske kunde i Bredgade er lidt oppe i årene. Det er derfor en fornøjelse også for Jesper Bruun Rasmussen at byde velkommen til et purungt par, som i dag står over for deres auktionsdebut og derfor får et par gode byde-fif med på vejen. Imens inviterer smykkeafdelingens eksperter, Katrin Mikkelsen Sørensen og Lise Jacobsen, en flok nordsjællandske damer hjem til champagne og et foredrag om diamanter. Afdelingen har brug for flere købestærke kunder, og med aftenens funklende charmeoffensiv håber eksperterne at få fristet gæsterne til at købe på den kommende auktion.
Monday (14/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

Hans J. Wegner 100 år Med Jesper Bruun Rasmussen i spidsen afvikler Auktionshuset i øjeblikket den største auktion i firmaet siden finanskrisen. I dag kommer Jespers søn Frederik i vælten sammen med ekspert Peter Kjelgaard fra afdelingen for moderne design. I anledning af, at den store danske møbelarkitekt Hans J. Wegner ville være fyldt 100 år, har Auktionshuset gennem to år indsamlet en perlerække af Wegner-møbler. Dagens højdepunkt er den sjældne og kostbare stol Delfinen, vurderet til 500-600.000 kroner, som forhåbentlig finder vej til en købestærk udenlandsk byder. Mens der i Bredgade arbejdes benhårdt på at nå auktionens samlede vurdering på 8,5 millioner kroner, er ekspert Kasper Nielsen taget på et vurderingsbesøg hos en kunde lige i nabolaget. Og dét kunne blive en yderst indbringende visit, for et af værkerne kan vise sig at være op mod en million kroner værd.
Friday (11/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

Det er en stor dag i Auktionshuset. For med Jesper Bruun Rasmussen i spidsen indledes firmaets største auktion siden finanskrisen. Over den kommende tid skal der sælges varer til en samlet vurdering af 74 millioner kroner, så alle i huset holder vejret. Startskuddet bliver dagens orientalske auktion, hvor en Buddha-figur vurderet til 2-3 millioner er det absolutte højdepunkt. For at imponere de købestærke kinesere, som forhåbentlig dukker op, er Jesper og hans søn Frederik på lynkursus i kinesisk. Rygtet om den fine Buddha er også nået til en fornem gæst, som uventet lægger vejen forbi Bredgade - nemlig selveste Prinsgemalen. Imens tager ekspert David Utzon-Frank på skattejagt i et vaskeægte samlerhjem på Amager. Hans håb er, at der blandt de tusindvis af ting er skjulte perler, som egner sig til auktion.
Thursday (10/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I dag skal der være festivitas i Auktionshuset. Jesper Bruun Rasmussen kan fejre hele to 30 års jubilarer, som han i sin tid selv ansatte i firmaet sammen med sin far Arne. For både Jesper, hans børn Alexa og Frederik samt ikke mindst dagens hovedpersoner, Charlotte Hviid og Birte Stokholm, er det en fornøjelse at tænke tilbage på den tid, der er gået. Med vanligt lune har herren i huset naturligvis også forberedt en ganske særlig overraskelse til sine to trofaste medarbejdere. Dagen i dag er også skelsættende for leder af møntafdelingen Michael Fornitz. Han skal svinge hammeren over en sjælden dansk guldmønt fra 1826, som han fornylig hentede hjem fra Holland. Med sælgeren selv siddende i salen er der ekstra pres på den rutinerede auktionarius. For han skulle gerne lande på et hammerslag på mindst et par hundrede tusinde kroner for det enestående samlerobjekt. Velkommen til Auktionshuset.
Wednesday (9/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Auktionshuset blæser der nye vinde. Jesper Bruun Rasmussen har besluttet, at der for første gang nogensinde skal sælges fotokunst på den internationale auktion i Bredgade. Selv har han dog ikke tid til at stå på podiet. For han har vigtige ærinder at se til i firmaets hoveddomicil i Havnen. Han skal både gå sin vanlige runde og selvfølgelig have styr på dagens frokostmenu. Så i dag er det sønnen Frederik Bruun Rasmussen, der er auktionarius. Men det kan blive noget af en udfordring at få afsat de dyre fotografier. For der er ikke tradition for at købe fotokunst i Danmark, og det fortryllende vejr kan blive en trussel for fremmødet i auktionssalen. Imens far og søn styrer forretningen i København, er ekspert i ældre kunst Birte Stokholm taget til Holbæk for at se på et interessant portræt. Men hun får sig lidt af en overraskelse. Velkommen til Auktionshuset.
Tuesday (8/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Auktionshuset står Jesper Bruun Rasmussen i dag i spidsen for en større russisk temaauktion. Sammen med ekspert i russisk kunst Martin Borg satser han på et stærkt opbud af købelystne russere til de mange genstande, som samlet set gerne skulle indbringe 2 millioner kroner. I den forløbne uge har der dog været en lignende auktion i London. Så nu frygter Martin Borg, at de ellers så bydeglade russere har brugt deres penge og lader vente på sig på dagens auktion. I bogafdelingen kommer ekspert Christine Almlund på en usædvanlig opgave. Hun får besøg af en kunde, som har arvet en stor mængde breve og bøger fra sin farfar. Især brevene kan vise sig at være en guldgrube, da afsenderen er ingen ringere end nobelpristageren Hermann Hesse.
Monday (7/9)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I dag skal Jesper Bruun Rasmussen sælge nordisk design i absolut særklasse. Med en perlerække af emner fra den eftertragtede danske møbelarkitekt Finn Juhl er der lagt op til høje hammerslag. Navnlig et bord vurderet til mellem 300-400.000 kroner er der store forhåbninger til. Men Frederik Bruun Rasmussen, søn i familiedynastiet, og ekspert i moderne møbler Peter Kjelgaard er desværre ikke overbeviste om, at det exceptionelle bord overhovedet bliver solgt. Som om dét ikke var nervepirrende nok, opstår der pludselig også tekniske problemer midt i auktionen. I Holland håber leder af møntafdelingen Michael Fornitz på at få en sjælden dansk guldmønt med sig hjem til auktion. Men den garvede ekspert bliver sat på noget af en prøve. For der er op til flere konkurrerende auktionshuse, som bejler til sælgeren af den dyre mønt.
Friday (7/8)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Auktionshuset er det aller sidste auktionsdag og der skal både sælges møbler og de indtil dato højst vurderede Axel Salto vaser. Det er traditionen tro, Jesper Bruun Rasmussen, der bestemmer hvem der står på podiet og i dag er arbejdsfordelingen sådan, at Jesper selv står for møblerne, mens hans søn, Frederik endnu en gang får lov at svinge fars hammer over de mest prestigefyldte Axel Salto vaser. Urekspert Kristian Haagen er taget ind til Gigtforening for at vurdere 2 ure som foreningen har arvet. Spørgsmålet er, om urene er noget værd og om Kristians vurdering kan hamle op med foreningens allerede indhentede tilbud. I skranken bliver danskerne både overraskede over lave og høje vurderinger af deres ting.
Thursday (6/8)
DR1
18:00-18:30

Auktionshuset

I Auktionshuset skal der sælges Axel Salto vaser som aldrig før og ved denne særlige lejlighed, har den rutinerede ejer, Jesper Bruun Rasmussen besluttet at overlade den prestigefyldte podieplads til sønnen, Frederik. Han skal altså vise sit værd som auktionarius og på bedste beskub styre slagets gang når de mange Axel Salto interesserede købere forhåbentligt byder. Auktionshusets ekspert i moderne design og keramik, Peter Kjeldgaard er den, der har vurderet vaserne. Hans fornemmeste opgave bliver at styre de mange internationale kunder, der vil byde pr. telefon. Så både Frederik og Peter har sommerfugle i maven inden slaget skal slås. Thomas Høiland, husets vinekspert, er kørt nordpå i jagten på dyre dråber vin. Lykkes det ham at få vinen indleveret til auktion kan flaskerne indbringe huset mange penge. I skranken er der både smil og skuffelse når danskerne får vurderet deres arvegods.