När börjar Extrema konstruktioner?

Gamla visningar

Wednesday (1/7)
TV4 Fakta XL
19:05-19:30

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 17 av 17. Säsongsavslutning. John Deere är en av de världsledande tillverkarna av jordbruksmaskiner. På John Deere-fabriken i Illinois visas hur den högeffektiva skördetröskan STS Combine byggs.
Tuesday (30/6)
TV4 Fakta XL
19:35-20:00

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 16 av 17. Vid den amerikanska lastbilstillverkaren Peterbilts fabrik i Texas byggs lastbilar som väger upp till 36 ton. Programmet granskar hur lastbilarnas 20 000 delar sätts samman med hjälp av kraftiga robotarmar som kan bära över åtta ton.
Tuesday (30/6)
TV4 Fakta XL
19:10-19:35

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 15 av 17. Itaipu-dammen är världens största vattenkraftverk och ligger i Paranáfloden på gränsen mellan Brasilien och Paraguay. Programmet visar hur ingenjörer och över 40 000 byggarbetare kämpade mot klockan för att konstruera det enorma kraftverket.
Monday (29/6)
TV4 Fakta XL
19:35-20:00

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 14 av 17. Om Hooverdammens betydelse. Ingenjörerna som var med då den byggdes svarar på vad de skulle ha gjort annorlunda och vilka förändringar i designen de skulle ha infört om de hade chansen att bygga om dammen i dag.
Monday (29/6)
TV4 Fakta XL
19:10-19:35

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 13 av 17. Om hur Golden Gate-bron designades och byggdes och hur den ska hålla i framtiden.
Thursday (25/6)
TV4 Fakta XL
19:35-20:00

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 12 av 17. De designers som arbetade med de olympiska spelen i Peking hade en utmanande uppgift och möttes av många hinder på vägen. Temat för spelen var miljön och designen på allt som hade med de olympiska spelen att göra skulle reflektera de gröna idéerna.
Thursday (25/6)
TV4 Fakta XL
19:10-19:35

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 11 av 17. I Berlin kämpar man mot klockan för att hinna färdigställa Europas största tågstation.
Wednesday (24/6)
TV4 Fakta XL
19:35-20:00

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 10 av 17. I Albertas skogar i norra Kanada finns den största oljereserven i världen, som förmodligen skulle kunna tillgodose världsbehovet av olja under 55 år. Men det går inte att komma åt oljan eftersom den täcks av sand. Företagen tävlar om att finna en teknik för att komma åt den dyrbara skatten.
Wednesday (24/6)
TV4 Fakta XL
19:10-19:35

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 9 av 17. En våldsam storm 1953 orsakade översvämningar längs den holländska kusten och krävde över 1800 människoliv. Stormen initierade bygget av North Sea Wall, det största och mest sofistikerade översvämningsskyddet på jorden.
Tuesday (23/6)
TV4 Fakta XL
19:35-20:00

Extrema konstruktioner

Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om hur extrema konstruktioner kommit till. Allt från vetenskapen bakom dem, till material och metoder undersöks. Det kan röra sig om de längsta broarna, de högsta byggnaderna eller de djupaste dammarna. Alla är de konstruerade med extrem precision.Del 8 av 17. En granskning av väldens högsta berg-och-dalbana Kingda Ka i New Jersey. Banan reser sig till 139 meters höjd och accelererar till 206 kilometer i timmen på 3,5 sekunder. Här visas de högteknologiska metoderna som ingått i banans konstruktion.