Vilken kanal visar Hjernestorm?

Gamla visningar

Wednesday (15/10)
DR1
04:10-04:40

Hjernestorm

Vi mennesker er besatte af at kunne måle ting og sager. I tidens løb har vi udviklet en række hjælpemidler til at gøre dette, men er det at være i besiddelse af f.eks. øjemål og et indre ur noget vi har undervurderet siden tommestokken og uret kom ind i vores liv? Dette er hvad seriens vært Henrik Fexeus vil undersøge nærmere i dette sidste afsnit. Han vil forsøge at se præcis, hvor meget en person har taget på i vægt, og også sit eget indre ur vil han sætte på en reel prøve! Nordvision fra Sverige.
Tuesday (14/10)
DR1
04:10-04:40

Hjernestorm

Det ukendte er noget, der skræmmer de fleste af os. I dagslys er vi rationelle og fornuftige, men hvad er det der sker, når det bliver mørkt? Afhængigt af hvor åbne vi er for det ukendte, giver det os helt forskellige oplevelser. Seriens vært Henrik Fexeus har indbudt en gruppe mennesker med helt forskellig baggrund til at overnatte på Ekenäs Slot - et fem hundrede år gammelt slot med en broget historie. Hvad oplever de medvirkende i løbet af natten - og hvorfor? Nordvision fra Sverige.
Friday (10/10)
DR1
04:10-04:40

Hjernestorm

Tankens kraft kan være utrolig stærk, men ind i mellem behøver den lidt hjælp udefra. Seriens vært Henrik Fexeus har i dette, sjette afsnit indbudt to personer som i årevis har lidt af højdeskræk, til hvad de tror er et træningsprogram, der skal hjælpe dem af med deres angst. Hvad deltagerne ikke ved er, at Henriks træningsmetoder er "falske". Hvad sker der efter nogle ugers intensiv "træning", er Gunbritt og Johanna klar til at afprøve i praksis, om deres højdeskræk er væk? Nordvision fra Sverige.
Thursday (9/10)
DR1
04:20-04:50

Hjernestorm

I dette afsnit tager seriens vært Henrik Fexeus fat på et nærmere studium af vores kropssprog, så han har indbudt en gruppe mennesker for at se, om de kan blive så dygtige, at de er i stand til at afsløre en løgner. Susanne Adolfsson arbejder til dagligt i en dyrepark med at passe delfiner, og hun fortæller om den store rolle kropssproget spiller i hendes og delfinernes indbyrdes kommunikation - og hvordan det har ændret hendes kommunikation med mennesker. Nordvision fra Sverige.
Wednesday (8/10)
DR1
04:10-04:40

Hjernestorm

Vi tager alle hver dag mange beslutninger ud fra vores hukommelse, vores forventninger og vores vurderinger. I dette afsnit vil seriens vært Henrik Fexeus finde ud af hvordan vi fungere i forskellige situationer, hvor vi skal komme frem til en beslutning. Det er ikke nemt, for ville du for eksempel på en auktion byde mere end 200 kr. for at få 200 kr., bare fordi du er mere bange for at tabe end at vinde? Vores beslutninger er ikke altid rationelle! Nordvision fra Sverige.
Tuesday (7/10)
DR1
04:10-04:40

Hjernestorm

Hvad er ekstase og hvordan føles det egentlig? Musik har til alle tider være anvendt i religiøse ritualer og ceremonier for at understøtte menneskers "frelse". Hvor modtagelige er vi for komplekse rytmer og lys? Seriens vært Henrik Fexeus har her indbudt en gruppe mennesker, der skal danse både til rytmerne fra trommeorkesteret African Vision og en hel del blinkende lys. Kommer danserne i ekstase og hvordan opleves det i så fald? Nordvision fra Sverige.
Friday (3/10)
DR1
04:15-04:45

Hjernestorm

I et ønske om at forstå omverdenen skaber vi ofte en sammenhæng, der ikke eksisterer. Vi drager forkerte slutsatser om hvorfor noget er som det er, og siden holder vi benhårdt fast ved den irrationelle overbevisning. Her i det andet afsnit i serien har Henrik Fexeus indbudt damerne og herrerne fra Dolphins basketballhold til en dyst for at undersøge hvad der sker når vi tror, at netop vores handlinger må være årsagen til de resultater, vi ser rundt omkring os. Nordvision fra Sverige.
Thursday (2/10)
DR1
04:20-04:50

Hjernestorm

Menneskets hjerne fodres hele tiden med langt flere indtryk end vi bevidst kan håndtere, og derfor vælger vi hvad vi skal fokusere på og overser det, vi tror ikke er vigtigt for os. Spørgsmålet er, hvor langt vi egentlig går i vores uopmærksomhed? Ville vi lægge mærke til om det rum, vi befinder os i, skifter farve? Det er hvad seriens vært Henrik Fexeus vil undersøge, når han i dette første afsnit indbyder en gruppe mennesker til hvad de tror, er en øvelse i at genkende billeder. Nordvision fra Sverige.
Wednesday (1/10)
DR1
04:15-04:45

Hjernestorm

Seriens skarpe vært Henrik Fexeus er ekspert i ubevidst kommunikation, og han udsætter os for lidt af hvert, når han kaster sig ud i at undersøge skjulte sider af vores psyke. I dette sidste program i serien ser han på, hvor langt man som f.eks. politiker kan komme, hvis man har den rette autoritet. Politikernes retorik er i stor udstrækning fyldt med velkendte ord som frihed, retfærdighed, lige muligheder og job til alle, og her tester Fexeus, om han - ved at bruge præcis den samme tekst - kan få medlemmer af to forskellige politiske partier til at mene præcis det, han ønsker de skal? Nordvision fra Sverige.
Tuesday (30/9)
DR1
04:15-04:45

Hjernestorm

Seriens skarpe vært Henrik Fexeus er ekspert i ubevidst kommunikation, og han udsætter os i otte afsnit for lidt af hvert, når han kaster sig ud i at undersøge skjulte sider af vores psyke. I dette syvende program ser han på reklamebranchens evne til at påvirke os, når vi skal vælge mellem adskillige produkter. Hvorfor har lyd, farver, dufte og placering afgørende indvirkning på, hvilke varer vi fylder vores indkøbsvogne med? Nordvision fra Sverige.