När går Richard Hammonds tekniska under?

Gamla visningar

Saturday (18/7)
TV4 Fakta XL
20:20-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 6 av 6. Säsongsavslutning. Richard Hammond reser till Hongkong för att utforska stadens flygplats, som är en av världens största och belägen på en specialkonstruerad ö. Han förklarar de varierade teknikerna som använts i flygplatsens konstruktion.
Sunday (12/7)
TV4 Fakta XL
20:20-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 5 av 6. Richard Hammond berättar om världens högsta vägbro, den 340 meter höga Millau-viadukten. Han förklarar teknologin som använts i viaduktens konstruktion som innefattar allt från ett antikt keltiskt byggnadssätt till modern lokaliseringsteknik.
Saturday (11/7)
TV4 Fakta XL
20:20-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 4 av 6. Richard Hammond besöker Guggenheimmuseet i Bilbao i Spanien för att ta reda på hur dess arkitektur kommit till. Det visar sig att bland annat en vulkan, ett ägg, sir Walter Raleigh och en rysk ubåt från det kalla kriget ligger bakom dess design.
Sunday (5/7)
TV4 Fakta XL
20:20-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 3 av 6. Richard Hammond undersöker det brittiska hangarfartyget HMS Illustrious. Fartyget står stridsberett och kan attackera var som helst och när som helst. Det tjänar både som flygplats, stad och krigsskepp. Men frågan är vad en boomerang, en hörapparat och Tower Bridge har gemensamt med fartyget.
Saturday (4/7)
TV4 Fakta XL
20:20-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 2 av 6. Richard Hammond berättar om operahuset i Sydney, en av världens mest berömda byggnader. Han förklarar hur ritningarna till huset först avslogs och hur tekniken som krävdes till bygget inspirerades av flera källor, till exempel en gasmask och ett segelfartyg.
Sunday (28/6)
TV4 Fakta XL
20:25-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2009. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande roll i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 1 av 6. Reprisstart. Richard Hammond undersöker Wembley Stadium och avslöjar att arkitekterna som byggde fotbollsstadion i England bland annat hämtade inspiration från en bergsklättrarknop, den första flygfarkosten och ett armborst.
Saturday (27/6)
TV4 Fakta XL
20:25-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2008. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande historia i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 4 av 4. Richard Hammond undersöker Troll A-plattformen utanför Norges kust, som är det största objekt som någonsin förflyttats av människan. Han avslöjar att plattformen fått sin design från en fransk trädgårsmästare, en tysk borgmästare och en amerikansk arkitekt.
Sunday (21/6)
TV4 Fakta XL
20:25-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2008. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande historia i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 3 av 4. Richard Hammond besöker Keck-observatoriet på Hawaii och berättar om historien bakom det väldiga teleskopet. Han experimenterar också för att se om det går att sätta eld på en båt med hjälp av en parabolantenn och lite stanniol.
Saturday (20/6)
TV4 Fakta XL
20:25-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2008. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande historia i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 2 av 4. Richard Hammond undersöker hemligheterna bakom den taiwanesiska skyskrapan Taipei 101. Bland annat tar han reda på varför byggnaden tilläts bli så hög trots att den står placerad i ett ofta tyfondrabbat område och dessutom på en förkastningslinje.
Sunday (14/6)
TV4 Fakta XL
20:25-21:15

Richard Hammonds tekniska under

Brittisk dokumentärserie från 2008. Richard Hammond tittar närmare på några av världens största och mest avancerade tekniska projekt. Han upptäcker en värld av häpnadsväckande uppfinningar och ser hur idéer genom historien spelar en avgörande historia i utvecklingen under tjugohundratalet.Del 1 av 4. Reprisstart. Richard Hammond undersöker världens största passagerarflygplan, Airbus A380. Han upptäcker att en cykelpump, en raket, en antik mongolisk pilbåge och en örns vinge alla finns inbyggda i dess design.