Vilken kanal visar Tito och bio?

Gamla visningar

Wednesday (19/11)
Kunskapskanalen
14:00-15:00

Tito och bio

Kulturdokumentär i två delar från 2010. Mycket kan sägas om det gamla östblocket, men obestridligen åtnjöt jugoslaverna under president Tito ett visst mått av självständighet. Marskalk Tito var mycket filmintresserad och lade en stor del av nationens resurser på extravaganta filmer, festivaler och studior. Utländska stjärnor som Richard Burton, Sophia Loren och Orson Welles skänkte glans och legitimitet åt det hela. Många av filmerna utspelades under andra världskriget, och hade partisanen Tito själv i den heroiska huvudrollen. En tragikomisk, kritisk men också nostalgisk betraktelse av Mila Turajlic. Från 18/11 i K.
Tuesday (18/11)
Kunskapskanalen
10:00-11:00

Tito och bio

Kulturdokumentär i två delar från 2010. Mycket kan sägas om det gamla östblocket, men obestridligen åtnjöt jugoslaverna under president Tito ett visst mått av självständighet. Marskalk Tito var mycket filmintresserad och lade en stor del av nationens resurser på extravaganta filmer, festivaler och studior. Utländska stjärnor som Richard Burton, Sophia Loren och Orson Welles skänkte glans och legitimitet åt det hela. Många av filmerna utspelades under andra världskriget, och hade partisanen Tito själv i den heroiska huvudrollen. En tragikomisk, kritisk men också nostalgisk betraktelse av Mila Turajlic. Från 2013. Även i K 19/11.
Thursday (5/9)
Kunskapskanalen
12:00-13:00

Tito och bio

Kulturdokumentär i två delar från 2010. Mycket kan sägas om det gamla östblocket, men obestridligen åtnjöt jugoslaverna under president Tito ett visst mått av självständighet. Marskalk Tito var mycket filmintresserad och lade en stor del av nationens resurser på extravaganta filmer, festivaler och studior. Utländska stjärnor som Richard Burton, Sophia Loren och Orson Welles skänkte glans och legitimitet åt det hela. Många av filmerna utspelades under andra världskriget, och hade partisanen Tito själv i den heroiska huvudrollen. En tragikomisk, kritisk men också nostalgisk betraktelse av Mila Turajlic.Del 2 av 2. Från 28/4 i K. Visas i SVT Play.
Thursday (29/8)
Kunskapskanalen
12:00-13:00

Tito och bio

Kulturdokumentär i två delar från 2010. Mycket kan sägas om det gamla östblocket, men obestridligen åtnjöt jugoslaverna under president Tito ett visst mått av självständighet. Marskalk Tito var mycket filmintresserad och lade en stor del av nationens resurser på extravaganta filmer, festivaler och studior. Utländska stjärnor som Richard Burton, Sophia Loren och Orson Welles skänkte glans och legitimitet åt det hela. Många av filmerna utspelades under andra världskriget, och hade partisanen Tito själv i den heroiska huvudrollen. En tragikomisk, kritisk men också nostalgisk betraktelse av Mila Turajlic.Del 1 av 2. Från 21/4 i K. Visas i SVT Play.