När börjar Det okända?

Gamla visningar

Monday (5/10)
TV4 Sport
21:00-22:00

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta.Del 7 av 10. Ylva Cederholm och Caroline Giertz beger sig hem till Evelina i Enköping. Hemma hos henne finns en närvaro som ställer till med bus. Hon har även hört steg på nätterna och någon som ropar efter mamma. Frågan är om Ylva kan hjälpa Evelina med hennes spöke.
Monday (5/10)
TV4 Sport
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta.Del 4 av 13. Familjen Elmér i Julita får inte många lugna nätter i sitt hus. Skakande sängar, mystiska skepnader och plötsliga ryck i dörrhandtagen hör till vardagen för dem. De har fått nog och funderar på att flytta. Mediet Lena Ranehag försöker hjälpa familjen.
Friday (25/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 10 av 12. Mediet Vendela Cederholm försöker ta reda på vad det är som stör familjen Månefox. Dottern i familjen har sedan nioårsåldern besvärats på nätterna av möbler som flyttats och av att någon viskar i hennes öra. Även mamma Anna-Lena har sett besökaren.
Thursday (24/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 9 av 12. I ett gammalt salteri i Kristinehamn bor åtta personer i ett kollektiv. En efter en i kollektivet blir övertygade om att det sker övernaturliga saker i deras hem.
Wednesday (23/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 8 av 12. Mediet Camilla Öhrnberg åker hem till Carina Björnsson och Ronny Starborg. Deras barn är rädda för att vara ensamma hemma. De ser alla en flicka med ondskefull uppsyn röra sig genom huset. Nu vill familjen ha hjälp att få lugn och ro i sitt hem.
Tuesday (22/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 7 av 12. Det norska paret Geir Hillveg och May-Brit Jansen hittade sitt sommarparadis i Studseröd utanför Uddevalla på västkusten. Men kort efter att de flyttat in började de uppleva olika fenomen i huset. Då de kontaktade de förra ägarna fick de bekräftat att det spökar i huset.
Monday (21/9)
Sjuan
21:00-22:00

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta.Del 5 av 10. Mediet Jörgen Gustafsson har en tuff uppgift framför sig när han besöker Veronica och Rickard Carlsson i Skutskär vars hus verkar vara hemsökt. Familjen skräms av mystiska skepnader och upplever att något osynligt rör vid dem.
Monday (21/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 6 av 12. Bo Thorstensson har restaurerat ångbåten S/S Orion som ligger för ankar vid Skeppsholmen i Stockholm. Dagtid fungerar båten som ett flytande museum men nattetid tycks det också hända saker ombord. Rodret snurras och någon drar i maskintelegrafen.
Sunday (20/9)
Sjuan
20:00-21:00

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta.Del 4 av 10. Artisten Regina Lund är ett erfaret medium och hon får anledning att visa upp sitt kunnande när hon åker till Buskåkers Gästgivargård. Både personal och gäster har varit med om märkliga fenomen i den gamla 1500-talsgården.
Friday (18/9)
Sjuan
12:55-13:50

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2010. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem.Del 5 av 12. Elin, 13, från Insjön har vänt sig till programmet för att få hjälp. Hela hennes familj är skräckslagen i sitt hem. Pappan ryter åt en osynlig närvaro, mamman vågar inte vara ensam hemma och Elin och hennes syskon ser skugglika figurer i familjens gamla släktgård.