När går Naturopolis?

Gamla visningar

Wednesday (26/8)
Kunskapskanalen
19:15-20:10

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Rio de Janeiro - från kaos till hållbarhet. Rio, en av världens vackraste städer och mitt uppe i en ekologisk kris. Vilka kommer att rädda staden, politiker, OS-satsningen, eller stadens invånare själva? De fattigaste är mitt i den ekologiska katastrofen och hela staden lider av sin hårt skövlade kustlinje och bristen på ansvarsfull stadsplanering. Under regnsäsongen blir staden till och med farlig att bo i, främst för de allra fattigaste. Från 23/8 i K.
Sunday (23/8)
Kunskapskanalen
20:10-21:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Rio de Janeiro - från kaos till hållbarhet. Rio, en av världens vackraste städer och mitt uppe i en ekologisk kris. Vilka kommer att rädda staden, politiker, OS-satsningen, eller stadens invånare själva? De fattigaste är mitt i den ekologiska katastrofen och hela staden lider av sin hårt skövlade kustlinje och bristen på ansvarsfull stadsplanering. Under regnsäsongen blir staden till och med farlig att bo i, främst för de allra fattigaste. Från 11/1 i K. Även i K 26/8.
Wednesday (19/8)
Kunskapskanalen
19:20-20:10

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Tokyo - från betongöken till trädgårdsstad. Tokyo är staden som aldrig slutar växa. Här har naturen helt byggts bort och staden har till och med som följd skapat sin egen väderlek. Det finns dock en japansk tradition av att ha nära spirituella band till naturen som lever kvar. Och i spåren av kärnkraftsolyckan i Fukushima har alla projekt som ska göra Tokyo grönare och ge staden mer förnybar energi medvind. Från 16/8 i K.
Sunday (16/8)
Kunskapskanalen
20:10-21:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Tokyo - från betongöken till trädgårdsstad. Tokyo är staden som aldrig slutar växa. Här har naturen helt byggts bort och staden har till och med som följd skapat sin egen väderlek. Det finns dock en japansk tradition av att ha nära spirituella band till naturen som lever kvar. Och i spåren av kärnkraftsolyckan i Fukushima har alla projekt som ska göra Tokyo grönare och ge staden mer förnybar energi medvind. Från 4/1 i K. Även i K 19/8.
Wednesday (12/8)
Kunskapskanalen
19:15-20:10

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Paris - på väg mot en grönare stad. Den franska huvudstaden är en av världens mest tätbefolkade och har bara 5 kvm natur per invånare jämfört med Berlins 25 och New Yorks över 40. Nu försöker invånare, arkitekter och forskare tillsammans göra staden grönare, vilket syns längs Seine. Man har skapat en flytande trädgård, öppen för allmänheten och borgmästaren driver aktivt en kampanj mot bilismen i staden. Från 9/8 i K.
Sunday (9/8)
Kunskapskanalen
20:05-21:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Paris - på väg mot en grönare stad. Den franska huvudstaden är en av världens mest tätbefolkade och har bara 5 kvm natur per invånare jämfört med Berlins 25 och New Yorks över 40. Nu försöker invånare, arkitekter och forskare tillsammans göra staden grönare, vilket syns längs Seine. Man har skapat en flytande trädgård, öppen för allmänheten och borgmästaren driver aktivt en kampanj mot bilismen i staden. Från 2014. Även i K 12/8.
Wednesday (5/8)
Kunskapskanalen
19:15-20:10

Naturopolis

Fransk serie från 2013. New York - den gröna revolutionen. Kan ostron hjälpa New York att klara sig genom de oväder staden har råkat ut för? New York har den längsta kustlinjen av alla megastäder. Det är också stadens allra värsta hot. Ovädren Irene 2011 och Sandy 2012 påminde New York om stadens sårbarhet. Nu frodas idéer om hur man kan bygga och planera för att bli mer motståndskraftig. New York har dock, trots sin urbana profil, natur som frodas omkring sig. Prärievargen breder ut sig utanför Bronx, fisken återvänder till Hudsonfloden och staden med alla skyskrapor ligger mitt i en av de största fågelvägarna mellan Syd- och Nordamerika. Från 2/8 i K.
Sunday (2/8)
Kunskapskanalen
20:10-21:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. New York - den gröna revolutionen. Kan ostron hjälpa New York att klara sig genom de oväder staden har råkat ut för? New York har den längsta kustlinjen av alla megastäder. Det är också stadens allra värsta hot. Ovädren Irene 2011 och Sandy 2012 påminde New York om stadens sårbarhet. Nu frodas idéer om hur man kan bygga och planera för att bli mer motståndskraftig. New York har dock, trots sin urbana profil, natur som frodas omkring sig. Prärievargen breder ut sig utanför Bronx, fisken återvänder till Hudsonfloden och staden med alla skyskrapor ligger mitt i en av de största fågelvägarna mellan Syd- och Nordamerika. Från 2014. Även i K 5/8.
Friday (16/1)
Kunskapskanalen
20:15-21:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Rio de Janeiro - från kaos till hållbarhet. Rio, en av världens vackraste städer och mitt uppe i en ekologisk kris. Vilka kommer att rädda staden, politiker, OS-satsningen, eller stadens invånare själva? De fattigaste är mitt i den ekologiska katastrofen och hela staden lider av sin hårt skövlade kustlinje och bristen på ansvarsfull stadsplanering. Under regnsäsongen blir staden till och med farlig att bo i, främst för de allra fattigaste. Från 11/1 i K.
Wednesday (14/1)
Kunskapskanalen
12:00-13:00

Naturopolis

Fransk serie från 2013. Rio de Janeiro - från kaos till hållbarhet. Rio, en av världens vackraste städer och mitt uppe i en ekologisk kris. Vilka kommer att rädda staden, politiker, OS-satsningen, eller stadens invånare själva? De fattigaste är mitt i den ekologiska katastrofen och hela staden lider av sin hårt skövlade kustlinje och bristen på ansvarsfull stadsplanering. Under regnsäsongen blir staden till och med farlig att bo i, främst för de allra fattigaste. Från 11/1 i K. Även i K 16/1.