Var visas Hundra svenska år?

Gamla visningar

Sunday (4/1)
Kunskapskanalen
20:00-21:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Vi och världen. Den åttonde och sista dokumentären handlar om Sveriges förhållande till andra länder, om utvandrare och invandrare och om krigen som strök oss förbi. Det är en historia som börjar 1905, med unionsupplösningen och slutar, nästan ett århundrade senare, med att Sverige går med i EU. En historia om luggsliten svensk neutralitet, om rädsla för Sovjet och anpassning till Hitlers krav och om spel under täcket med västmakterna under det kalla kriget. Men vi klarade oss undan kriget. Ett helt århundrade. Det hade aldrig hänt tidigare. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 1/1 i K. Textat sid. 199.
Sunday (4/1)
Kunskapskanalen
19:00-20:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Å, dyre prins. Ingenting intresserade de gamla journalfilmarna mer än den kungliga familjen. Det är inte minst därför den sjunde filmen i serien handlar om kung och folk. I borggårdstalet 1914 utmanade Gustaf V de demokratiska krafterna och ännu under andra världskriget var han en maktfaktor att räkna med. Idag har kungen bara en ceremoniell och symbolisk roll. Men uppståndelsen kring de kungliga är lika stor som på Hagasessornas och Lillprinsens tid. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 31/12 i K. Textat sid. 199.
Sunday (4/1)
Kunskapskanalen
18:00-19:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Nu har jag kastat min blå overall. Det sjätte programmet är en lovsång till ledigheten, friheten och fritidssysselsättningar av alla de slag. Marknaderna och dansbanorna, turismen och skärgårdssomrarna, koloniträdgårdarna, hobbylokalerna och frikyrkomötena. Folkets park, Snoddas, Jussi Björling och charterresan. Och allt som andas äventyr och utmaning. -Nu har jag kastat min blå overall, sjunger Sven-Olof Sandberg 1938, en schlagervärldens kommentar till två veckors lagstadgad semester. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 30/12 i K. Textat sid. 199.
Sunday (4/1)
Kunskapskanalen
17:00-18:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Jag har varit med om allt som blivit nytt. Det femte programmet är en resa med de första elspårvagnarna i Göteborg, med T-fordar och Thulinare, Farmanplan och luftballonger, gengasbilar och Jas. Det är samtidigt en historia om de första glödlamporna, om ishusen och konserveringsapparaterna, tv-apparaterna och cd-spelarna. -Jag har varit med om allt som blivit nytt, sa Hilma Samuelsson i Kosta, 108 år gammal. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 29/12 i K. Textat sid. 199.
Thursday (1/1)
SVT World
23:15-00:15

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Vi och världen. Den åttonde och sista dokumentären handlar om Sveriges förhållande till andra länder, om utvandrare och invandrare och om krigen som strök oss förbi. Det är en historia som börjar 1905, med unionsupplösningen och slutar, nästan ett århundrade senare, med att Sverige går med i EU. En historia om luggsliten svensk neutralitet, om rädsla för Sovjet och anpassning till Hitlers krav och om spel under täcket med västmakterna under det kalla kriget. Men vi klarade oss undan kriget. Ett helt århundrade. Det hade aldrig hänt tidigare. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 2007. Catch up. Textat sid. 199.
Thursday (1/1)
Kunskapskanalen
20:00-21:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Vi och världen. Den åttonde och sista dokumentären handlar om Sveriges förhållande till andra länder, om utvandrare och invandrare och om krigen som strök oss förbi. Det är en historia som börjar 1905, med unionsupplösningen och slutar, nästan ett århundrade senare, med att Sverige går med i EU. En historia om luggsliten svensk neutralitet, om rädsla för Sovjet och anpassning till Hitlers krav och om spel under täcket med västmakterna under det kalla kriget. Men vi klarade oss undan kriget. Ett helt århundrade. Det hade aldrig hänt tidigare. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 2007. Även i K 4/1. Textat sid. 199.
Thursday (1/1)
SVT World
00:10-01:05

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Å, dyre prins. Ingenting intresserade de gamla journalfilmarna mer än den kungliga familjen. Det är inte minst därför den sjunde filmen i serien handlar om kung och folk. I borggårdstalet 1914 utmanade Gustaf V de demokratiska krafterna och ännu under andra världskriget var han en maktfaktor att räkna med. Idag har kungen bara en ceremoniell och symbolisk roll. Men uppståndelsen kring de kungliga är lika stor som på Hagasessornas och Lillprinsens tid. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 2007. Textat sid. 199.
Wednesday (31/12)
Kunskapskanalen
20:05-21:00

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Å, dyre prins. Ingenting intresserade de gamla journalfilmarna mer än den kungliga familjen. Det är inte minst därför den sjunde filmen i serien handlar om kung och folk. I borggårdstalet 1914 utmanade Gustaf V de demokratiska krafterna och ännu under andra världskriget var han en maktfaktor att räkna med. Idag har kungen bara en ceremoniell och symbolisk roll. Men uppståndelsen kring de kungliga är lika stor som på Hagasessornas och Lillprinsens tid. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 2007. Även i K 4/1. Textat sid. 199.
Tuesday (30/12)
SVT World
22:45-23:45

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Nu har jag kastat min blå overall. Det sjätte programmet är en lovsång till ledigheten, friheten och fritidssysselsättningar av alla de slag. Marknaderna och dansbanorna, turismen och skärgårdssomrarna, koloniträdgårdarna, hobbylokalerna och frikyrkomötena. Folkets park, Snoddas, Jussi Björling och charterresan. Och allt som andas äventyr och utmaning. -Nu har jag kastat min blå overall, sjunger Sven-Olof Sandberg 1938, en schlagervärldens kommentar till två veckors lagstadgad semester. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Catch up. Textat sid. 199.
Tuesday (30/12)
Kunskapskanalen
20:00-20:59

Hundra svenska år

Dokumentärserie om Sverige under 1900-talet. Nu har jag kastat min blå overall. Det sjätte programmet är en lovsång till ledigheten, friheten och fritidssysselsättningar av alla de slag. Marknaderna och dansbanorna, turismen och skärgårdssomrarna, koloniträdgårdarna, hobbylokalerna och frikyrkomötena. Folkets park, Snoddas, Jussi Björling och charterresan. Och allt som andas äventyr och utmaning. -Nu har jag kastat min blå overall, sjunger Sven-Olof Sandberg 1938, en schlagervärldens kommentar till två veckors lagstadgad semester. Berättare: Hans Villius. En serie med åtta olika resor som alla går från det ena sekelskiftet till det andra, byggda på dokumentära arkivfilmer och på flera hundra intervjuer. Från 2007. Även i K 4/1. Textat sid. 199.