När går Jimmys madfabrik?

Gamla visningar

Friday (11/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Til sin søns fødselsdagsfest bliver Jimmy nødt til at finde ud af, hvordan fiskefabrikkerne får frosne fiskefingre til at smage lige så godt som friske. Han laver også lyserøde luftige marshmallows. Der er nu ikke noget luftigt over ingredienserne, bl.a. svinehud og grisetæer. Og så møder han en hindbæravler, der gerne vil reducere sin brug af pesticider i avlen. Men hvor kommer en kæmpestor hårtørrer ind?
Thursday (10/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy kigger denne gang på fødevarerproducenternes brug af ekstreme temperaturer. Det kræver for eksempel en ekstrem lav temperatur at producere softice, mens høj temperatur og tryk er nødvendigt for at producere en af de besynderligste snacks, rejechips. Jimmy foretrækker sin karry meget stærk og opdager, hvor stærk karryen er nødt til at være for at kunne klare et par år på krydderhylden.
Wednesday (9/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy forsøger denne gang at lave den traditionelle engelske søndagsfrokost. Han forsøger at skabe de kartoffelflager, der bruges til pulverkartoffelmos. Ligesom fabrikken bruger han en tørretumbler til at dehydrere kartoflerne, mens hans flammekaster måske nok er lidt for effektiv til jobbet. Hvordan hiver man koffeinen ud af kaffen? Jimmy gør selv forsøget ved hjælp af et akvarium. Endelig besøger Jimmy en fabrik, der producerer 30 millioner yorkshire pudding om ugen. Hvordan sikrer de, at hver eneste bliver perfekt?
Tuesday (8/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Hvad består din madpakke af? For at finde forskellen på frisk appelsinjuice og juice lavet på koncentrat tilpasser Jimmy - ved hjælp af lige dele inspiration og hårdt arbejde - en plæneklipper og en vridemaskine. Hvordan laver man majonæse light? Jimmy snyder fedtet med rådden kål og slim! Han besøger også et kæmpestort gartneri for at finde ud af, hvorfor deres agurker aldrig er krumme.
Monday (7/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy eksperimenterer denne gang med fødevarer, som vi enten elsker eller hader. Det gælder for eksempel gær, som viser sig ret svært at gøre efter. Er tyggegummi overhoved en fødevare? Jimmy står i hvert fald med den mest besynderlige liste over ingredienser, da han forsøger at lave sit eget tyggegummi. Og hvordan skaber chokoladefabrikanterne den skinnende overflade, som gør den så svær at modstå. Vi kan måske godt lide løgsmagen, men hader at græde over et pillet løg. Jimmy besøger en landmand, der hævder at producere løg, man ikke græder over.
Friday (4/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy undersøger denne gang, hvordan vores morgenmad bliver til, blandt andet kornprodukter og peanutbutter. Det kræver en specialfremstillet kanon og rigeligt med pedalkraft. Hos en yoghurt producent har Jimmy milliardvis af usynlig og gratis arbejdskraft til at hjælpe ham med at lave jordbæryoghurt. Jimmy elsker te og drikker femten kopper omdagen. Så han er nærmest i himlen på et besøg på en tefabrik for at finde ud af, hvordan den ledens tesmager sikrer sig, at hver eneste kop te er ligeså god som den sidste.
Thursday (3/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Nu om dage foretrækker mange fødevarer, der er hurtige og nemme at tilberede, så Jimmy prøver med enkle hjælpemidler at afsløre nogle af de tricks fødevareproducenterne bruger for at gøre vores liv lettere. Se for eksempel, hvordan man producerer flødeskum på dåse, og hvad der gør instant nudler instant. Desuden undersøger Jimmy, hvordan producenten af forkogt ris garanterer, at den ikke er sundhedsskadelig, og hvordan salatgartnere beskytter deres afgrøder mod det britiske vejr.
Wednesday (2/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy tager fat på nogle af de klassiske engelske pub-serveringer, men hans forsøg på at lave chips i ovn er lige ved at gå galt. Kylling Kiev er en anden pub-klassiker. Jimmy konstruerer en kødhakkemaskine i et bildæk, men det ender faktisk i noget værre svineri.. For at fuldende sin pub-menu opsøger Jimmy en gårdejer, der producerer 480.000 mørbrad bøffer om året, for at finde ud af, hvordan han sikrer sig, at hver enkelt bøf er mør og saftig.
Tuesday (1/9)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Hvordan bærer producenterne sig ad med at skaffe forbrugerne modne bananer året rundt? For ikke at tale om svampe, der i naturen kun kan findes om efteråret, men som står på supermarkedets hylder hele året. Jimmy Doherty prøver at gøre producenterne kunsten efter. Og så forsøger Jimmy at forarbejde et af sine egne svin til firkantet sandwichskinke. Til det spændende projekt bruger han 100 kanyler, en cykelpumpe, en cementblander, et tin badekar og et stykke firkantet drænrør!
Monday (31/8)
DR2
16:00-16:30

Jimmys madfabrik

Jimmy vender sin opmærksomhed mod den form for føde, vi egentligt alle sammen burde undgå, nemlig snacks og søde sager. Han forsøger at lave sin egen cola og prøver at finde ud af, hvordan man får den ydmyge kartoffel blødgjort, så den kan bøjes i alle mulige former. Og hvordan sikrer man sig, at hver eneste chips er sprød? Han besøger også en af verdens største isproducenter for at finde den hemmelige ingrediens, der gør is til det eneste produkt, man kan spise direkte fra fryseren.